XIII. Dürer országos döntő

A XIII. Dürer országos döntőt rendezték meg általános iskolásoknak 2020. január 10-11-én Miskolcon, melyen a Szent László Katolikus Általános Iskolát 3 csapat is képviselhette. Pénteken a versenyzők hat feladat részletes kidolgozásával, szombaton pedig a váltóversenyen bizonyíthatták diákjaink a matematikában való jártasságukat. A versenyek közötti időben Dürer-dollárokat gyűjtöttek nagy-nagy lelkesedéssel a diákjaink logikai feladatok megoldásával, sőt még egy bűntény nyomozásával. A megszerzett több, mint 500dollárral aztán a licitáláson apróbb ajándékok mellett megszerezték azt a szimbolikus „-2000 dollárost”, amelyet idén először bocsátottak árverésre azzal a céllal, hogy minden évben visszatérő licittárgy lehet belőle. Amellett, hogy nagyon jól érezték magukat tanulóink az ott töltött idő alatt, a versenyen is jól szerepeltek:

B kategória:
4. hely: 3,2,1 csapat: Jenei Marcell, Molnár Eszter, Takács Klára.
16. hely: 2+1 csapat: Máté Eszter Katalin, Monostory Sarolt, Papik Petra. Felkészítő tanárok: Jenei Miklós, Kosztya Gézámé

A kategória:
20. hely: 3R csapat: Németh Eszter, Simon Zsombor, Szabó Nándor. Felkészítő tanárok: Budai-Kiss Ildikó, Jeneiné Biervarth Andrea. Gratulálunk az elért eredményekhez!

A lelkes szervezőknek köszönhetően újra bebizonyosodott, hogy a társakkal és a matematikával együtt töltött idő milyen szórakoztató és hasznos tud lenni.

Comments are closed.