ELKÖTELEZETTSÉG + SIKER – TÖBB, MINT INFORMATIKA

Örömhír a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnáziumban

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Tehetségprogram keretében kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetséggondozó munkája elismeréseképp Kiváló versenyfelkészítő díjat adományozott Dajka Miklós informatikatanár kollégánknak.

Az országos díjat minden évben 40 pedagógus veheti át, az Oktatási Hivatal terjeszti föl a versenyfelkészítő tanárokat az OKTV országos eredmények alapján.

A Nemzeti Tehetség Központ nemcsak a tehetségek gondozására helyezi a hangsúlyt. Küldetése az is, hogy „a tehetséggondozással foglalkozó szakemberek számára anyagi és erkölcsi elismerést nyújtson, növelve ezzel a szakterület társadalmi elismertségét”. Meggyőződésük szerint a kiváló szakmai programok, jó gyakorlatok sikere a lelkesedését, szakmai tudását, idejét és energiáit nem kímélő pedagóguson múlik.

Dajka Miklós informatikatanár 4 diákja versenyzett a 2019-2020-as tanévben az informatika OKTV alkalmazói kategóriája országos döntőjében. Kovács Marcell (12. B) 4. helyezett, Molnár Máté (11.a) 5. helyezett lett, Jedla Martin (11.a) a 40. helyen, Nagy Zsombor (11.b) a 48. helyen végzett.

A pedagógusoknak a Nemzeti Tehetség Központ képviseletében dr. Lantos Krisztina ügyvezető igazgató adta át a díjat 2020. július 23-án. A rendezvényen elismerésüket fejezték ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal munkatársai is.

Intézményünk büszkeségét fejezi ki és szeretettel gratulál Dajka Miklós tanár úrnak, és köszöni, hogy a Jóistentől kapott talentumait a keresztény nevelésben bőségesen kamatoztatja, és eredményesen segíti tanítványaink tehetségének kibontakozását.

Kaszásné Tóth Judit intézményvezető

Comments are closed.