A Rákóczi Szövetség táborában

2020. július 6-12. között idén is megrendezésre került a Rákóczi Szövetség középiskolás nyári tábora. Nagyon jól érezte magát mindenki, rengeteg színes program részesei lehettünk, sok új baráttal gazdagodtunk.

Miután hétfőn megérkeztünk Sátoraljaújhelyre, regisztráltunk, és elfoglaltuk a szállást, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Szamosvölgyi Péter, a település polgármestere és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke mondott beszédet egy ünnepélyes megnyitó keretein belül. A regisztrációnál kisebb csoportokra osztottak bennünket, így aszerint ismerkedő estet tartottunk.

Kedden Sárospatakra utaztunk, ahol a városnézés mellett a Nagykönyvtárban játékos feladatokkal jobban megismerhettük a település múltját, nevezetességeit, majd visszamentünk a szállásra, ahol egy kvízest keretein belül is megmérettettük magunkat a többi csapattal, este pedig egy táborozó koncertjén vehettünk részt. Másnap kirándultunk a Megyer Hegyi Tengerszemnél, nagy kihívás volt, de teljesítettük. Ebéd után Karosra utaztunk, ahol interaktívan mélyebben elsajátíthattuk a honfoglalással kapcsolatos történelmi eseményeket és íjászkodtunk. Este a Lóci játszik nevű banda koncertjére invitáltak minket, ahol fergeteges volt a hangulat.

Csütörtökön részt vettünk az okos méta nevű játékon, ahol másodikak lettünk, MOBIDIK-Mobil Digitális Iskola bemutatón, ahol a digitális oktatással kapcsolatban kaptunk néhány tippet, 3D nyomtatós előadáson illetve rovásíró versenyen. Előadást tartott Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.          Csapatonként két embernek jelentkezhetett LEGO Robotprogramozó versenyre, ahol különdíjasok lettünk a csapattársammal. Estére egy nagyszerű táncházban sajátíthattuk el a Moldvai Csángó magyar táncokat. A pénteki napot egy szent misével kezdtük, majd ismét kirándultunk és megnéztük a Magyar Kálváriát. Miután felértünk a tetejére, elénekeltük a Himnuszt. A szállásra visszaérve már elég sötét volt, így a szervezők megleptek minket egy tűzzsonglőr bemutatóval. A szombati napot egy reggeli bemelegítéssel indítottuk, mert sportnapot tartottunk, este pedig minden csapat előadta műsorát a gála esten. Az előadások után egy másnap hajnal 2-ig tartó disco-ban tombolhattuk ki magunkat.

Szemely szerint én nagyon jól éreztem magam, örülök, hogy ott lehettem, rengeteg élménnyel gazdagodott a lelki kincsesládám, viszont az én Rákóczis nyaram még nem ért véget, mivel az én csapatom nyerte meg a vetélkedőt, ami egész héten tartott. A pontokat a napi versenyekkel lehetett összegyűjteni, így mi kimagasló teljesítménnyel megnyertük az első helyet, melynek jutalma két torta és az augusztusi középiskolás táborban való részvétel.

Köszönjük Pankotay Erika tanárnőnek, hogy elkísért és felügyelt minket és a szervezőknek, hogy lehetővé tették a tábor megvalósulását, így egy felejthetetlen élményt adtak nekünk! Augusztusban találkozunk!

Makai Viktória 11/E

Utóirat:

„Nézd, ez a tábor más, ugye te is látod?
Ez a fennforgás most olyan rémes,
Hogy egy egész ország kritizál!”

Sokat gondolkodtam, tegyem-e ki ezt a posztot, vagy sem, hát megteszem.

Mióta hazajöttem, folyamatosan megkapok három kérdést:

  1. Te is ott voltál a sátoraljaújhelyi táborban, ahol koronavírus fertőzötteket találtak?
  2. Tényleg karanténban vagy?
  3. Te is kontaktszemélynek számítottál?

A válaszom IGEN! Ott voltam abban a sátoraljaújhelyi táborban, és nagyon jól éreztem magam! Nem bánom, hogy elmentem! Köszönöm azt a sok barátot, akiket megismertem, és együtt éltük túl ezt az egészet! (Meg kell jegyeznem, hogy nem a vírust, vagy a karantént kellett együtt átvészelnünk, hanem azt, hogy mindenki kritizál minket, úgy, hogy nem tudják a teljes valóságot!)

Megjelentek rólunk cikkek, képek már aznap este, amelyek nem igazán fedik a valóságot. Azt már mindenki tudja, hogy találtak két személyt, akiknek a koronavírus tesztje pozitív lett. DE! Azt senki sem tudja, (mert nem írnak róla cikket, nem mondják a híradóban), hogy a későbbi, komolyabb tesztek alapján az eredmények negatívak! Mindegyik!

Comments are closed.