Kiemelkedő eredmények a Görögkatolikus Tudásolimpia döntőjében

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola által szervezett versenysorozatban idén 16 kategóriában mérhették össze tudásukat a 7-12. osztályos tanulók. Az első két levelező forduló alapján, (a járványhelyzetre való tekintettel) kategóriánként a legjobb 5 tanulót hívták meg az országos döntőre, melyet augusztus 28-án rendeztek Nyíregyházán.

Iskolánkat 4 tanuló képviselte a megmérettetésen:

Takács Klára (7.B) matematikából és magyarból
Jenei Marcell (8.B) matematikából
Kovács Ádám (10.A) matematikából
Tóth András Ferenc (10.A) matematikából

Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök vezetésével egy imaórával nyitottuk a versenynapot, melyet a megnyitó követett. A tanulók ezek után megkapták az írásbeli feladatsoraikat, melyek megoldására 45 perc állt rendelkezésre.

A délelőttöt Szaplonczay Márk diakónus atya motiváló, útmutató előadása zárta, amit az ebéd, majd a díjkiosztás követett. A díjkiosztó ünnepségen Orosz Atanáz püspök atya buzdító gondolatait meghallgatva vehették át a nyertes tanulók a megérdemelt jutalmat.

Iskolánk tanulói kiválóan szerepeltek a versenyen. Három tanulónknak, négy dobogós helyezést is sikerült elhozni. Ez úgy lehetséges, hogy Takács Klára (feladatait mindössze 55 perc alatt megoldva) mindkét kategóriájában kiváló eredményt ért el.

Matematika 9-10. osztály:
Kovács Ádám 3. hely

Matematika 7-8. osztály:
Jenei Marcell 1. hely
Takács Klára 3. hely

Magyar 7-8. osztály:
Takács Klára 1. hely

Felkészítő tanárok:
Máté Csabáné Orosz Beáta magyar nyelvből
Kosztya Gézáné és Jenei Miklós matematikából

Comments are closed.