A Kisvárdai Városi Könyvtár új nyitvatartása

A korona vírus járvány megjelenése óta most van mód először arra, hogy az iskola tanulói igénybe vegyék a könyvtár szolgáltatásait. Ezúton tájékoztatjuk az iskola pedagógusait és diákjait ennek módjáról és feltételeiről:

1.       Könyvtárunk nyitvatartási rendje megváltozott, azt mellékelve csatoljuk.

2.       Könyvtárunk is, mint minden más intézmény, kidolgozott egy protokollt a járvány terjedésének megakadályozása, illetve a könyvtárosok és az olvasók védelmében. Ennek szellemében a könyvtár használata előtt kötelező a kézfertőtlenítés, a maszk használata, illetve a kötelező hőmérséklet vizsgálat. Amennyiben a kötelező hőmérséklet vizsgálat 37 Co feletti értéket mutat, úgy tilos a könyvtár használata. Csoportos látogatás esetén ez az egész csoportra vonatkozik, függetlenül a hőemelkedéssel rendelkező gyermekek számától.

3.       Csoportos könyvtárlátogatásra csak előzetes egyeztetés után kerülhet sor, megelőzendő azt, hogy nagyobb létszámú gyerek találkozzon egymással. Ez hétköznap délelőtti és délutáni időszakra is vonatkozik. A beiratkozás megkönnyítése érdekében kérjük, hogy az osztályok alapján a gyermekek adatait előzetesen küldjék meg részünkre, melyeket az adathasználati szabályoknak megfelelően kezelünk, így a csoport érkezésekor az olvasójegyeket a tanulók részére már tudjuk biztosítani. Előzetes egyeztetés Nagy Miklós, Seres Viktória és Néző István kollégáimmal van mód és lehetőség.

4.       Továbbra is lehetőség van könyvtárhasználati és helytörténeti órák tartására előzetes egyeztetés alapján a megadott feltételek mellett, azaz emelkedett hőmérsékletű gyerek ezeken nem vehet részt, s a könyvtári terekben sem tartózkodhat. A többieknek ettől függetlenül az órát megtartjuk!

5.       Amennyiben a tanulók egyénileg jönnek, a kötelező protokoll betartása mellett a kölcsönzői térben egyszerre maximum 8 személy tartózkodhat.

Comments are closed.