72 óra kompromisszum nélkül

2020. október 08-11.

„Segítsünk együtt”

Immár 13. alkalommal rendezték meg a 72 óra kompromisszum nélkül nevet viselő rendezvényt, melyhez idén is örömmel csatlakoztak a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda diákjai.

Mi is ez a program? Egy nagyszabású, országos önkéntes ifjúsági akció, melynek keretében országszerte fiatalok csoportjai 72 órán keresztül folytatnak szociális, karitatív vagy fejlesztő tevékenységeket különböző helyszíneken, a legkülönbözőbb módon segítve a rászorulókon és környezetükön.

Az idei akció „Segítsünk együtt!” szlogenje arra hívja fel a figyelmet, hogy közösen többre vagyunk képesek, és érdemes csapatot, közösséget szervezni egy jó ügyért. Másrészt azt üzeni, hogy a rendezvényt szervező egyházak is nyitottak az együttműködésre, hiszen a célunk ugyanaz, ami a rendezvény bibliai mottója is: “Szeretettel szolgáljatok egymásnak” Gal 5,13

Azt javasolták a szervezők a regisztráló csapatoknak, hogy a járványügyi helyzetnek megfelelő adottságokon belül a lehető legbiztonságosabb megoldásokat válasszák.

Iskolánk is ennek megfelelően nevezett a programjával, külső helyszíneket mellőzve.

Mintegy 130 önkéntes diákunk az intézmény udvarának téliesítésén túl a terület szépítésében jeleskedett. Többen ecsetet ragadtak és lefestették az udvari padokat, a fából készült szemeteseket. A szorgos kezek egy nárcisz mező ültetésével létrehozták a MÉLTÓSÁG MEZEJÉT, melyhez intézményünk minden osztálya napokon át gyűjtötte a virághagymákat. Csütörtökön minden osztály elültette saját nárciszhagymáit, felsős diákjaink pedig tulipánhagymáikat.

Szent Ferenc tiszteletére a tulipán kertbe elhelyeztünk egy sárga rózsabokrot, illetve Szent Erzsébet-rózsasétányt létesítettünk a főépület és az általános iskola épülete között. Pénteken az ünnepélyes ültetésre intézményünk apraja-nagyja összegyűlt. Kaszásné Tóth Judit intézményvezető megköszönte az önkéntesek eddigi szorgos munkálkodását és környezetünk és a közösség további szépítésére buzdította a szentlászlós fiatalokat. Kis óvodásaink még tulipán hagymát is ültettek a rózsabokrok elé Dudásné Popovics Angéla óvodavezető segítségével.

Fiataljaink minden évben várják ezt az önkéntes akciót, hiszen aki egyszer ráérez az önzetlen segítség ízére, hogy milyen az, amikor szívből, szeretettel, nem várva semmit cserébe ad, biztosan jövőre is csatlakozik.

Jövőre biztosan mondhatom, hogy ismét csatlakozunk… „Segítsünk együtt”!

Votykuné Aradi Angéla hittanár

Comments are closed.