Gólyahét – szeretettel, kreativitással és vidámsággal együtt a közösségért

Hagyományainkhoz híven iskolánk kilencedikes tanulói ebben a tanévben is átélhették a Gólya-hét eseményeit 2020. október 5-8. között. A gólyák a római katolikus templomban kezdték a hetet, ahol az ünnepélyes fogadalomtétel után sor került egy kedves üzenet és a megáldott iskolai jelvények átadására.

A hét további napjain a kilencedikesek érdekes és vicces öltözékei a 11. évfolyamosok elképzelései szerint alakultak. A világjárványra való tekintettel a gólyák számára kijelölt szokásos kis feladatok esetében a közvetlen kontaktust kerülték tanulóink és a próbatételek jó részét az udvaron végeztették el a felsőbb évesek.

A Gólyahét zárásaként a kilencedikes osztályok bemutatták az osztályzászlót, az osztályindulót valamint az osztályfőnökeikhez írt ódát. A szívhez szóló vallomások természetesen elnyerték az osztályfőnökök jóindulatát az elkövetkező hosszú évekre.

A hét során a gólyák osztályai pontokat gyűjthettek a kiadott feladatok kapcsán. Az így szerzett pontok alapján a hét legaktívabb osztálya a 9.D lett. Lelkesedésük jutalmául egy nagy csokitortát kaptak. Ugyanakkor a többi kilencedikes osztály is édes finomságokkal távozhatott a próbatételek mezejéről. Reméljük minden gólya számára maradandó élményeket adott ez a vidám egy hét.

Képes hírösszefoglalónk nemcsak a gólyáknak szól, hanem minden szentlászlós diáknak, hiszen csak szűk kör, a gólyahét főszereplői és a zsűri vehetett részt a nagy finálén, a tréfás fogadalomtételen.

Papp-Soós Andrea DÖK segítő tanár

Comments are closed.