Egy rendhagyó kollégiumi hétvége a Szent Lászlóban

A Szent László Katolikus Kollégium Kárpátaljáról érkezett diákjainak – beleértve engem is – a vírushelyzet miatt ebben a tanévben nem megoldható a hazautazás, ezért a kollégium hétvégenként is szállást biztosít számunkra. Annak érdekében, hogy ne legyenek olyan egyhangúak a hétvégéink, szombaton Agárdi Sándor tanár úr szervezésével ellátogattunk Tornyospálcára.

Így felkerestük a tanár úr otthonát is, ahol az Agárdi család vendégszeretete mellett a család kutyái is nagy örömmel fogadtak minket. Körbenézhettünk a család kertjében és megkóstolhattuk az idei termést is. Emellett id. Agárdi Sándor igazgató úr megmutatta nekünk a több mint négyszáz darabból álló kőzetgyűjteményét. A gyűjtemény magába foglalja a hazánkban és környékünkön fellelhető kőzetmintákat, valamint a világ minden tájáról származó ritkaságokat is.

Gyűjteményekből még ezután se volt hiány, hiszen a hazalátogatás után Sándor tanár úr megmutatta a saját régi, különleges autógyűjteményét is, amelyet mi mindannyian, de különösképpen a fiúk, nagy csodálattal nézegettünk.

A jó időnek köszönhetően délután elmehettünk a Ricsikai erdőbe és annak környékére gombászni. A túrázás során egy-két pókhálót leszámítva találtunk néhány tinóru és őzláb gombát is, éppen elegendőt ahhoz, hogy az aznapi ínyenc vacsoránkat elkészítsük.

Levezetésként a csapat ellátogatott a környék legmagasabb dombjára, ahol csodálatos látvány tárult elénk.

Feltöltődve élményekkel, jó hangulatban tértünk vissza szállásunkra, ahol közös munkával pompás vacsorát készítettünk estére.

Végh Vivien
a 11.d osztály tanulója

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.