Rajtunk is múlik! – Felelősek vagyunk környezetünkért

Eljött a virágos május. Az alsós kisdiákok végre élvezhetik a jó időt és a friss levegőt. Folytatódott a tavaszi zsongás, egész héten programok, versenyek és meglepetések vártak ránk.

A 2.b osztályosok osztálytermükből lelátnak az ősszel ültetett tulipánmezőre. A gyönyörű tavaszi látványt azzal hálálták meg, hogy örökbe fogadták a szebbnél szebb szirmú virágokat. Nyisztorné Andi nénivel gumikesztyűt húztak, kerti szerszámokat ragadtak, hogy tulipándoktorok legyenek, és megszabadítsák a gyomtól a kedves virágokat.

A 4.b osztályosok Tordai Ildikó tanító nénivel a levegőzés és mozgás délutáni időszakát ma szintén sajátos tornával töltötték: guggolás, törzshajlítás, súlyemelés helyett a komposzttá vált fű vödörbe gyűjtése lett az önkéntes feladat. Kesztyű, virágos kislapát, ecset és partvis volt a fegyvertár, kukába került a szemét, a rekortán pálya mentén húzódó lefolyót megszabadították a fű és föld lerakódástól. A „régészeti ásatás” eredményeképp nem kerültek elő csontok vagy aranykincsek, de azért a gyerekek megmentettek néhány pókot és bogarat.

Köszönjük, hogy közreműködtetek a Szent László zöld területeinek, virágos kertjeinek szépítésében. Dicséret illet minden kis környezetvédőt! Jó volt együtt csevegni és értékeink megőrzésében közösen tevékenykedni.                            

Igazgató néni

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.