Együtt ünnepeltünk

2021. június 4-én, a nemzeti összetartozás napján a Rákóczi Szövetség különleges eseménysorozatra várta ifjúsági szervezeteit Sátoraljaújhelyre. Délelőtt ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a megújult Rákóczi Hotel Tábor és Rendezvényközpont. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter beszédében méltatta a Rákóczi Szövetség fiatalokat megszólító példaértékű tevékenységét. Dr. Veres András püspök úr szentelte meg a rendezvényközpontot.

Emléktábla avatásával fejezhettük ki tiszteletünket Dr. Halzl József elnök úr iránt, aki elhunytáig fáradhatatlanul szolgálta a magyar nemzet ügyét. Felemelő érzés volt számunkra a kisvárdai Szent László Gimnázium ifjúsági szervezet tagjaiként részt venni a táboravató történelmi eseményen.

Ebéd után elkezdődtek a programok, a diákok és tanárok egyaránt kipróbálhatták magukat az íjászkodásban, honfoglóban, számháborúban és még sok más érdekes programban. A táncházba mi is és örömmel becsatlakoztunk, a jó hangulatú tánctanulás délután is folytatódott moldvai körtáncok tanulásával. A Bürkös banda húzta a talpalávalót.

Vacsora után a Bohemian Betyars és a Parno Graszt koncertje következett, amit nagy örömmel hallgattunk és táncoltunk végig. A nap megkoronázásaként egy nagyon tartalmas és látványos tűzijáték showt láthattunk, ezzel zárult a programokban bőséges nap.

Istvány Tamás 10.b

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.