Egyházmegyei Gyermeknap

Végre jó idő! Végre Gyermeknap!

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye – a tavalyi kényszerű kihagyás után – immár 15. alkalommal szervezte meg a már hagyományos gyermeknapi rendezvényét 3-8. osztályos gyermekek részére Nagykálló-Harangodon.

2021. június 12-én a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából 60 kicsi és nagygyermek indult el a 15. Egyházmegyei Gyermeknapra Harangod varázslatos pusztájába. A szép környezetben fekvő táborhelyen a szervezők az eddigieknél is több játéklehetőséggel várták a közel harminc településről érkező mintegy 330 gyermeket. A programok lebonyolításában 18 Szent Lászlós önkéntes fiatal is segédkezett, 3 helyszínen vezették a játékokat. Udvariasan, mosollyal segítették a rájuk bízottakat! Köszönjük Nektek!!!

Már korán reggel igen vidám hangulat lett a buszon: zenélve, énekelve vártuk, hogy megérkezzünk és belevethessük magunkat a sok-sok izgalmas feladatba. A napot Kardos György szervező nyitotta meg, majd az ajaki kamilliánus nővérek ráhangoló éneklése következett. Ezután szórakoztató akadálypályákon mérettettünk meg, melyen a gyerekek plébániai csapatukkal, hitoktatóikkal, papjaikkal vettek részt. Az akadálypálya teljesítése közben óriás pitypangra bukkantunk, melyet közösen eresztettünk szélnek! Az otthonról hozott finomságok elfogyasztása után, minden kis diák szabadon választhatott a gazdag programok közül: Pónilovagoltunk, szekereztünk, kézműveskedtünk, arcfestésen voltunk, sakkoztunk, óriástársasoztunk, röplabdáztunk, fociztunk, rendőr bácsikat boldogítottunk, kirakóztunk, imbolygós szemüvegben próbáltunk rátalálni egyensúlyunkra, célba dobtunk, ürgét lestünk…

Miután kellemesen elfáradtunk, jólesett leülni a hűs árnyékba. Közös énektanulással hangolódtunk rá a napot lezáró szentmisére, melyet a hagyományoknak megfelelően Palánki Ferenc püspök atya celebrált. A hálaadó szentmisén Kaszásné Tóth Judit igazgatónő is csatlakozott a lelkes kis csapatunkhoz és közösen adtunk hálát a Jóistennek az egész nap örömteli pillanataiért.

A szentmise után az eredményhirdetés következett. A Szent László két csapata a Leglelkesebb csapat és a Legrugalmasabb csapat címet szerezte meg! A jutalom érte egy táska édesség volt, melyet jóízűen elfogyasztottunk a buszon.

De jó volt együtt! De jó volt veletek! De jó volt köztetek! Fantasztikus napot zártunk, kiszabadulva az otthon közegéből, elfeledve a vírus okozta kellemetlenségeket. Önfeledten, közösen, vidámságban, szeretetben, örömben éltük meg az Egyházhoz tartozás és az összetartozás élményét. Köszönjük mindenkinek, akik velünk voltak, hogy értünk fáradoztak ezen a csodálatos napon!!!

Votykuné Aradi Angéla
hittanár

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.