Középiskolai diáknap 2021 – diákigazgató választás

Távirati stílusban:

Előzmények: kampányolás, meggyőzés, szavazás Google űrlapon…

Végkifejlet: bevonulás, szoros verseny, választási eredményhirdetés, kulcsátadás…

A diákigazgató egy napja, versenyek díjátadója…

A kulcs visszakerül intézményvezető asszonyhoz…

Esszében kifejtve:

Hosszas készülődés után végre elérkezett a diákok által várt nagy nap, amely a pandémia után újra közelebb hozta a diákokat, barátokat egymáshoz. A hagyományokhoz híven idén is megszerveztük a diákigazgató választást, amelyet egy hét kampányolás előzött meg. Ezen a héten a diákok plakátokkal, kampánybeszédekkel, énekekkel és promóciós csomagocskákkal (cukorka szórás, sütemény és zsíros kenyér kínálás) próbálták meggyőzni diáktársaikat. A diákigazgatói pozícióra két 11. évfolyamos diák pályázott, Görög Dániel és Vártás Attila. A kampány tisztességesen zajlott, mindenki a saját értékeit próbálta kidomborítani a kampányolás folyamán.

A diáknap reggelén a jelöltek segédeikkel (Mező Eszter és Boros Noémi), intézményünk vezetőjével, Kaszásné Tóth Judittal és a diákok képviseletében a diákönkormányzat elnökével (Kolozsi Imre) lovas hintóval vonultak be az iskolánk filagóriájáig. A diákság az ünnepélyes bevonulás alatt sorfalat állt a hintó útvonala mentén.

A bevonulást követően a diákönkormányzat elnöke köszöntötte a jelenlévőket és ismertette a diákigazgató választás eredményét. A választást 58%-os választói többséggel Görög Dániel nyerte meg. A diákok hangos tapssal köszöntötték az újonnan megválasztott igazgatót. Dani beszédében köszönetet mondott minden segítségért, támogatásért és belévetett bizalomért. Ezt követte az intézmény jelképes kulcsának ünnepélyes átadása, a diákigazgató és a tanárok fogadalomtétele.

Görög Dani jó intézményvezetőként látogatta a programokat, de időt szakított az igazgatói irodában az adminisztratív teendőkre is. A nap versenyeinek eredményhirdetésén is főszerepet kapott.

A nap végén ünnepélyes keretek között adta vissza Dani a kulcsot intézményünk vezetőjének.

Kolozsi Imre DÖK elnök

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.