„A szárny megnőtt, üresen áll a fészek…”

2021. június 14-én a Szent László Katolikus Gimnáziumban elballagott 34 diák, akik ezen a napon kapták kézhez érettségi bizonyítványukat. A 12.B osztály tanulói Foltin Tibor tanár úr vezetésével emelt szintű informatika képzésben vettek részt. Egy küzdelmes időszak lezárására ez, egy olyan időszaké, ahol kimaradtak közös élmények, személyes találkozások, helyette tanultuk az együttműködést a virtuális térben. De ez a nap a felhőtlen örömről, a széles mosolyról, a baráti ölelésekről és a csillogó tekintetekről szólt.

Kaszásné Tóth Judit intézményvezető elismerő szavai, melyekkel a diákok kitartó munkáját méltatta az elmúlt 4 vagy 14 évben, megmelengették a szíveket, mivel több diák az óvodától az általános iskolán át a gimnáziumban vált érett fiatallá. Kropkóné Popovics Tímea a szülők hálás köszönetét gyűjtötte csokorba és adta át az iskola pedagógusainak. A diákok részéről Szántó Lora, Bokor Miklós Péter és Pázmán András köszöntek el az Alma Matertől, tanáraiktól, megköszönve a tudást, amit kaptak, a keresztény szellemiséget, a jóindulatot és türelmet, amit megtapasztalhattak a 4 év során.

Foltin Tibor osztályfőnök kihangsúlyozta, hogy büszkén engedi útjára a 2 hölgyet és 32 fiatalembert, mert mindannyian jószívű, szeretnivaló, becsületes fiatalok, akik megállják a helyüket az életben. A diákok eredményei is erről tanúskodnak: 27 fő tett emelt szintű érettségit, 22 fő rendelkezik nyelvvizsgával és a túlnyomó többség megszerezte a jogosítványt is. Az osztályfőnök Hamvas Béla szavaival búcsúzott: „Most eredj és élj, mert a világ a tied!”

Foltin Marianna tanárnő

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.