Bankett a nyolcadik évfolyam számára

„Mindennek megvan a megszabott ideje, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. Megvan az ideje az eltépésnek és megvan az ideje a megvarrásnak. Megvan az ideje a hallgatásnak, és megvan az ideje a beszédnek” – olvashatjuk a Prédikátor könyvében.

A Szent László Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola nyolcadikos diákjai számára most jött el a búcsú ideje.  Egy pillanatra megálltunk, és visszaemlékeztünk az elmúlt nyolc évre.

A ballagó diákok műsorral kedveskedtek pedagógusaik számára. A tanulók köszönetet mondtak mindazért a mérhetetlen szeretetért, türelemért, nevelésért, tanításért, amit az elmúlt nyolc év alatt kaptak. Áldást kértek pedagógusaik életére, s a szeretet fontosságát hangsúlyozták. Elhangzott Weöres Sándor: Tíz lépcső című verse és Teréz anya: Az élet himnusza is, melyeket a gyerekek nagy átéléssel mutattak be. A műsorban mindkét osztály aktívan részt vett, ugyanis azon felül, hogy mindenki szerepet kapott, mindkét osztály 2 – 2 dallal kedveskedett a megjelent vendégeknek. A dalokat Faragó Sándor karnagy úr tanította be és a gyerekekkel karöltve élő zenével kísérte. A megható pillanatokat fokozta, hogy míg a gyerekek énekeltek, iskolai életük nyolc évének fényképeiből láthattak összeállítást a pedagógus vendégek.

A műsor után a szülők nagy szeretettel és odafigyeléssel köszönték meg az osztályfőnökök munkáját, majd néhány gyerek is csatlakozott hozzájuk. Igazán megható pillanatok voltak ezek.

Igazgatónő beszédében köszönetet mondott a színvonalas műsorért, hangsúlyozta, hogy nagyon büszke pedagógusaira és diákjaira egyaránt. Kifejezte, hogy ha a gyerekek csak 1-1 gondolatot visznek magukkal abból a sok bölcsességből, ami a műsorban elhangzott, az garancia lesz a keresztény értékek megéléséhez, megőrzéséhez. Majd sok sikert kívánt a gyerekek további életéhez.

Köszönjük a nyolcadik évfolyamos tanulók szüleinek, hogy ilyen csodás bankettel koronázták meg a búcsú pillanatait.

Nagy-Lakatos Adrienn és Csáki Tamás osztályfőnökök

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.