„Hálát adunk a lelki – szellemi kincsekért…” – Te Deum a szentlászlós ballagóknak Kisvárdán

A nyolcadikos diákok pénteken délután Te Deum szentmisén adtak hálát az elmúlt nyolc esztendőért. A ballagó osztályok ünnepélyes keretek között vonultak be a templomba az atyák, a ministránsok, az iskolazászló és az orsolyita zászló vezetésével.

A szentmisét Bákonyi János iskolalelkész és Máté Péter káplán celebrálták. Bákonyi János atya a prédikációjában személyes hangon szólt a gyerekekhez. Megragadta az a gondolat, amit a gyerekek a banketten énekeltek – „Küzdj az álmodért!” – és az álmokra építette beszédét. Szent Józsefet állította elénk példaképként. Hangsúlyozta, hogy az álmainkért nem holnap, hanem mindenképpen ma kell tennünk.

A diákok kérték Isten további kegyelmét és vezetését. Könyörgéseikben megköszönték az orsolyita nővéreket, hálát adtak a kapott lelki és szellemi kincsekért, szeretettel köszönték meg az iskola vezetőinek és pedagógusainak fáradozását, hálát adtak szüleikért, hálás szívvel köszönték meg az elmúlt évek élményeit és osztálytársaikat, és imádkoztak iskolánk közösségéért.

A diákok szüleikkel és pedagógusaikkal együtt áldást kaptak a történelmi egyházak képviselőitől, Bákonyi János iskolalelkésztől, Enyedi Beáta lelkésztől és Tamás Ferenc atyától. A szentmise végén felcsendült az iskola himnusza, melyet a gyerekek szívvel, lélekkel énekeltek. A megható pillanatot követően a ballagók ünnepélyesen vonultak ki a templomból.

Nagy-Lakatos Adrienn és Csáki Tamás osztályfőnökök 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.