„Elbúcsúzunk holnap már távol vagyunk…”

hangzott fel a jól ismert dal 2021. június 21-én a Szent László Katolikus Gimnáziumban. Ezen a napon a 12.A osztály 26 tanulója kapta meg az érettségi bizonyítványát, majd szüleik és tanáraik körében búcsút vettek iskolájuktól.

Az ide vezető úton voltak, akik már óvodás korukban elindultak, mások a 2009-ben induló általános iskolánk első tanulóiként léptek rá. Többen csatlakoztak hozzájuk, majd a nyolcadik osztály befejezése után 19-en úgy döntöttetek, hogy egy osztályban folytatják tanulmányaikat, akikhez 11 új diák csatlakozott. Ez lett a 9.A osztály. Szerencsére gyorsan elkezdtük gyűjteni a közös élményeket, melyekből akadt is bőven.

„Nem tudtuk, hogy emlékeket gyártunk, mi csak jól éreztük magunkat a bőrünkben.”  

Aztán a vírushelyzet miatt minden megváltozott. Az online órák mellett a sok közös tanulás során az osztály tanulói megtanultak még jobban együtt dolgozni, megtapasztalták, hogy ha távol vannak, akkor is számíthatnak egymásra.

A befektetett munka nem volt hiábavaló: 11 kitűnő tanuló, 15 komplex középfokú, 8 felsőfokú nyelvvizsga mellett 23 tanuló tett emelt szintű érettségit, többen két tárgyból is, vagy szintemelőztek is, emellett számos versenyeredménnyel öregbítették iskolánk hírét. A ballagáson több elismerésben is részesültek az osztály tanulói:

Molnár Máté nyerte el a város középiskolásai között a Rotary-club által adományozott „Ígéretes tehetségért” díjat.

Országos elismerésként Bákonyi Marianna Morus-fődíjat, Nagy István Dávid Morus-díjat kapott diákközéleti tevékenységéért

Iskolánk elismerését, a Szent László-díjat adományozta Molnár Máténak és Jedla Martinnak tanulmányi munkájukért és kiemelkedő versenyeredményeikért.

Minden tanulónak gratulálok az elért eredményéhez, kívánom, hogy a továbbtanulásukban, hivatásukban és egész életükben találják meg az itt megkezdett út folytatását és azon haladjanak tovább!

A kollégáimnak és a szülőknek hálás vagyok, hogy mindvégig odaadóan, szeretettel támogatták, biztatták, segítették a diákokat tanulmányaik során.

Köszönöm osztályomnak az együtt töltött éveket, a közös munkát, az élményeket és a bizalmukat. Köszönöm, hogy ilyen nagyszerű osztályom voltatok!

Jeneiné Biervarth Andrea osztályfőnök

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.