Búcsúzik a 12.C osztály

„Nézz vissza most egy percre, nézz az útra,
Nézd meg, mit tett, mit alkotott a munka,
Nézz vissza… aztán ismét csak előre,
S indulj tovább az alkotó jövőbe.”
/Kiss Jenő/

2021. június 22-én a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum 24 tanulója fejezte be tanulmányait, kapták kézhez érettségi bizonyítványukat, majd szüleik és tanáraik körében búcsút vettek az iskolától.

A 12.C osztályban informatika és ügyvitel ágazaton tanulhattak diákjaink. Nagyon sokszínű, kreatív, tehetséges osztályt ismerhettem meg az évek alatt. Volt, aki versenyszerűen sportolt, volt, aki tehetségesen énekelt, hangszeren zenélt vagy fényképezett. Az eltelt 4 év alatt a tanulás, a kirándulások, a lelkigyakorlatok, a közös élmények összekovácsolták a közösséget. Az utolsó másfél év azonban nagy próba elé állította a diákokat, elmaradtak a közös élmények, személyes találkozások, elmaradt a hagyományos szalagavató, más lett a ballagás. Online készültek az érettségire, de megállták a helyüket. Ezt bizonyítják a közép- és emeltszintű nyelvvizsgák és érettségi eredmények.

Az érettségi után a ballagáson a tanulmányi eredményük, szorgalmuk, példamutató magatartásuk, közösségi munkájuk alapján 3 tanuló kapott igazgatói dicséretet, 12 tanuló pedig osztályfőnöki dicséretet, melyet Kaszásné Tóth Judit intézményvezető asszony adott át. Az osztályunk egyik tanulója, Fabók Zsófia Morus-díjban részesült. A diákok részéről Barabás Dóra köszönt el az Alma Matertől, tanáraiktól, megköszönve a tudást, amit kaptak, a keresztény szellemiséget, a jóindulatot és türelmet, amit megtapasztalhattak a 4 év során. A ballagás végén az osztály közös énekkel búcsúzott az iskolától és a tanáraiktól.

Köszönöm tanártársaim türelmes, következetes, ugyanakkor szeretetteljes munkáját. A szülőknek, hogy támogatták gyermekeiket a 4 év alatt és az érettségi időszakban is. Diákjaimnak pedig kívánom, hogy sikeresen boldoguljanak az életben, és mindenkinek kívánok jó egészséget és sok sikert!

Baloghné Votyku Klára osztályfőnök

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.