Középiskolásaink a Zánkai Erzsébet-táborban

Nagy izgalommal és várakozással indult el 120 középiskolás diákunk június 27-én 13 kísérővel együtt Zánkára, hogy öt napon keresztül részt vegyenek az Erzsébet-tábor programjain. Hosszú vonatút után érkeztünk meg a zánkai táborhelyre, mely festői környezetben, a Káli-medencében, Tihany és Badacsony között helyezkedik el. A több mint 150 hektáros komplexum saját balatoni partszakasszal, hatalmas zöldterülettel, sportpályákkal és számos, a táborozók számára ingyenes szolgáltatással, valamint 2021-től már megújult szállásokkal, sportcsarnokkal, színházteremmel, vadonatúj étteremmel és multifunkcionális nyitott-fedett közösségi épülettel, továbbá a felújított vasútállomással várja a táborozókat.

Az öt nap alatt sokféle színes programban volt részünk: vicces fizikai, kémiai kísérleteket szemlélhettünk, érzékenyítő programon, önbizalomnövelő foglalkozáson vettünk részt, pályaorientációs előadást hallgattunk, és igyekeztünk minél több szórakozási lehetőséget megragadni: éjszakai akadályverseny, csillagászat, lézerharc, sárkányhajózás, sétahajó, könnyűzenei koncert, de persze a nap fénypontja mindig a fürdés volt a Balatonban. Néhány diákunk most látta életében először a Balatont, de nem csupán nekik jelentett nagy élményt a vízparton töltött idő, hanem a többieknek is, hiszen közben új barátságok, ismeretségek szövődtek, a közös fürdés, séta, játék osztálytól függetlenül mindenkit összehozott. Természetesen az esti szórakozás, „bulizás” sem maradhatott el, késő éjszakába nyúltak a beszélgetések, nevetések.

A Hősök Napján különleges élményekben volt részünk. Megismerhettük a rendőrök, tűzoltók munkáját, beszélgethettünk velük, sőt lehetőségünk volt arra is, hogy fogyatékkal élőkkel, látás- és mozgássérültekkel találkozzunk, kipróbálhassuk, milyen érzés kerekesszékben ülni, vagy letakart szemmel különböző feladatokat végrehajtani.

Néhány vállalkozó kedvű diákunk részt vett a „Szólj be a papnak” elnevezésű programon, ahol őszintén beszélgethettek különböző felekezetű lelkipásztorokkal, és föltehették kérdéseiket.

Legnagyobb örömünkre egyik focicsapatunk megnyerte a focibajnokságot, a nyolc középiskolás csapat között első helyet szerzett. A csapat tagjai: Jenei Miklós, Borbély Ádám, Horváth Szabolcs, Mándi Levente, Máté Gergely és Tróniczki Ákos voltak. A játékosok közül Horváth Szabolcs 9.A osztályos tanuló elnyerte a legjobb játékos és a gólkirály díját, Mándi Levente 9.D osztályos diák pedig a legjobb kapus volt a táborban. Ráadásként a győztes csapatnak ki kellett állnia a „TESO”-csapat (Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak) ellen, ami nem volt kis kihívás, hiszen ők nagyrész egyetemi hallgatók. Itt már diákjaink „trénere”, Feigel Attila tanár úr is besegített, sőt gólt is lőtt, és sikerült újra győzelmet aratni.

A tábori csocsóbajnokság győztesei is közülünk kerültek ki, merészen álltak ki a kilenc ellenséges csapat ellen. Bízunk benne, hogy aki részt vett a táborban, sok élménnyel gazdagodott, és jövőre újabb csoporttal utazhatunk majd el Zánkára.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.