Tábori emlékképek

Várakozással és izgalommal vette kezdetét 2021. augusztus 2-án, hétfőn 71 fővel és 7 segítővel a Szent László Katolikus Intézményben napközis táborunk. Fogadják szeretettel ezt a kis összefoglalót a változatos programokról:

Énektanulás

Táborunk fő célja az együtt éneklés, s ezen belül a következő tanév zenei repertoárának bővítése, megtanulása volt. A tábor ideje alatt délelőttönként több szólamban folytak a próbák, amíg az altosok énekeltek, addig a szoprán kar ügyességi és kreatív játékokban mérte össze tudását. Rövid pihenő után váltották egymást a szólamok.

Kreatív kézműveskedés

Kreativitásukat kézműveskedésben is megcsillogtatták a kórustagok, féldrágakövekből készültek karkötők, kulcstartók, mesebeli fácskák.

Habparty – kedd délután

Különleges élményben volt részünk táborunk második napjának délutánján, habparty-t rendeztünk a Kisvárdai Tűzoltóság segítségével. Öröm volt látni, hogy kicsik és nagyok egyaránt mennyire élvezték a forró nyári napon a hűsítő habot.

Kertészkedés

A szerdai napunk a környezettudatosság jegyében telt. Az iskola udvarát szépítettük, gyomtalanítottuk és gereblyéztük, összeszedtük az elszáradt faleveleket. A növényeket megöntöztük, tápoldatoztuk.

MOZI

Természetesen egy tábor sem múlhat el mozi-délután nélkül, így a délelőtti kertészkedés fáradalmai után egy jó hangulatú 3D-s mesét néztünk meg a helyi Várdaplex Cinemában.

Ügyességi és sportversenyek – kedd

A tábor második napján sportvetélkedőn vettek részt a táborozók, szórakoztató sor- és váltóversenyen mérhették össze erejüket, természetesen a játékszabályok és a sportszerűség figyelembevétel. Néhány órára vendégünk volt 2 hatalmas ugrálóvár, melyben kicsik és nagyok egyaránt elrugaszkodhattak a szilárd talaj vonzásától. A nap folyamán csapatépítő, társas- és labdajátékokat játszottunk, ahol megmutatkozott, hogy mennyire összeszoktak a táborozók. A bátrabbak íjászkodtak és az összegyűjtött pontszámuk alapján összemérték célbalövő tudásukat. A hét minden napján folyamatosan, igény szerint használhatták az iskola rollereit, valamint 2 db trambulint.

Strandolás

Csütörtökön a körénk gyűlt felhők nagy dilemma elé állítottak bennünket, de délutánra Istennek hála kisütött a nap, így lehetőségünk volt kisétálni a strandra. Indulás előtt felkészítettük a gyerekeket a délutáni strandolásra, felhívtuk a figyelmüket annak veszélyeire, a megfelelő bőrvédelemre és folyadék bevitelre. Nagyon jól sikerült a délutáni fürdőzés, nagyon szomorúak voltak a nap végén, amikor el kellett jönnünk.

Cinemaqua – péntek

Az utolsó napunk a kikapcsolódás jegyében telt, gyalog kisétáltunk a helyi Cinemaqua filmparkba. Érkezésünkkor beléptünk a hatalmas oszlopokkal díszített épületbe, mely a Napszállta című film díszlete. A földszinti kiállítóterem nézőterében megismerkedhettünk a filmtörténet nagy alakjaival.

Ezután a mesék világába sétáltunk át, majd a Vadnyugaton keresztül felfedeztük az Aranymosó bánya titkait. Majd minden bátorságunkat elővéve bevetettük magunkat a „boszorkányházba”. Kalandozásunkat a Robin Hood film monumentális díszletében folytattuk, ahol artista bemutatót tekinthettünk meg. Ezt követően az őslényparkban egy izgalmas Jurassic safari keretében fedeztük fel az erdőben lakó dínókat. Vízikalandban is volt részünk, motorcsónakokkal körbehajóztuk a lakatlan szigetet. Következő állomásunk helyszíne a Terror nevű hajó fedélzete, majd belseje volt. Kalandozásunkat a jövő házában zártuk.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.