Mi így készülünk, avagy néhány emlék az intézményi zarándoklat után…

A Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda teljes közössége együtt utazott Mátraverebély-Szentkútra 2021. augusztus 26-án.

A közös emlékek felidézése a tanév előkészítésének hajrájában is előbukkan, hiszen gyakran mutatjuk, küldjük egymásnak a zarándoklat alatt készült pillanatképeket, melyek ott és akkor spontán készültek. Milyen jó is újra felidézni magát az utazást, ami ahhoz az úthoz vitt közelebb, amin járni szeretnénk! Milyen jó is látni, amint az elfáradni készülők Juhász Imre atyával táncra kerekednek! Milyen jó is újra „hallani” a remetelakhoz vezető enyhe kapaszkodó kihívásakor elhangzott, szinte gyermeki örömöt: Mindjárt ott leszünk! Látod milyen szép! Sok van még?! Mennyire gyönyörű!

Igen. Megcsodáltuk a teremtett világ erejét is, mert lehetetlen volt nem észrevenni, hogy a gyökérzetével kifordult hatalmas fa most a vándorok segítsége lett, hiszen belekapaszkodhattunk, és kifújhattuk magunkat: jó ügyet szolgált még ilyen esendően is.

Az emlékeink velünk maradnak, kísérnek és erőt adnak majd az új tanév során is, hogy a számunkra kijelölt úton járhassunk, és együtt tudjunk küzdeni kitűzött céljainkért.

Takácsné Makrai Éva tanító

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.