Felső tagozatos évnyitó

A Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda felső tagozatának tanévnyitó ünnepsége

„Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér. Aki e kenyérből eszik, örökké él. A kenyér, amelyet adok, a testem a világ életéért.” (Jn 6,51)

Iskolánk felső tagozatos diákjai számára is ünnepi szentmisével és kedves tanévnyitó műsorral vette kezdetét a 2021/2022-es tanév. Bákonyi János atya homíliájában tartalmas útravalót adott mindannyiunk számára, melyből szeretettel idézek:

Közösséget vállalunk egymással, hiszen egy közösségben töltjük mindennapjainkat, melyet keresztényi értékek mentén élünk, és ez a létünk is egyben.

Imádsággal készülünk az új tanév kezdetén, hogy tiszta lélekkel adhassunk hálát a mindennapi kenyérért, ami táplálékot ad, ami éltet. Megtörni és adni a kenyerünkből: erre tanít minket őseink példája, mert aki érték, önmagát vigyázza. Újjá teremti önmagát, újjá teremthet egy élő közösséget, vagyis személyes példamutatással mutat utat. János atya mosolygós biztatása kísér majd a tanév során: „Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni…”

Kaszásné Tóth Judit intézményvezetőnk két szemléletes példával nyitotta meg közösségünk számára az új tanévet: gyümölcs és message…  A gyermek szülei szeretetének gyümölcse, aki fejlődik és érik. Aki a tudásvágyával elbűvöli környezetét, aki képes évről-évre megújulni.

A gyermek üzenetet hordoz. Olyan útmutatás ez számára, melyet családja feltétel nélküli szeretete erősít és segít abban, hogy élete méltó legyen ahhoz a közösséghez, amelyhez tartozik, ahol önmagáért fogadják el, és céljai megvalósítására ösztönzik.

Élményekkel teli új tanévet kívánunk!

Takácsné Makrai Éva tanító

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.