Így (is) csatlakoztunk az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz

A Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye plébániatemplomaiban szeptember 9-én egész napos szentségimádást tartottak, hogy azok a hívek, akik nem tudnak részt venni Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson legalább lélekben bekapcsolódhassanak a világraszóló eseménybe.

A Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda gyermekei is örömmel bekapcsolódtak az eseménybe. A hittanórák a templom csendjébe költöztek át és Angéla néni valamint Péter atya vezetésével egész napon át együtt imádkoztak tanulóink Egyházunkért és hazánkért, hogy megújuljunk és megerősödjünk hitünkben!

Az „órák” három részből álltak:

  1. Megismertük, hogy mi is az Eucharisztikus Kongresszus.
  2. Majd Hitünk Szent Titkára, az Oltáriszentségre irányult a figyelmünk. Megtanultunk csendben lenni. Hiszen a Lélek a Lélekhez, a csendben tud igazán kapcsolódni.
  3. Szentségimádási rész következett. A csendes ima részben hálát adtunk az Úrnak, elé tártuk kéréseinket, megfogalmazódott kérdéseinket.

Felemelő volt látni tanulóink nyitottságát, rácsodálkozását és ráhagyatkozását az Eucharisztiára alsó tagozattól egészen a középiskolás korosztályig. Az általános iskolásainkkal együtt imádkoztak a tanítónénik, Kaszásné Tóth Judit intézményvezető asszony és Szabóné Takács Karolina igazgatóhelyettes. A kollégistáink imáját pedig Béres Tamás kollégiumvezető segítette. Köszönjük, hogy amerikai lektorunk, Luke Larson is velük imádkozott.

Közösen elmélkedtünk a csendről:

„Istenem csendben vagyok, Becsukom testi szememet,
és nagyra kinyitom a lelkem szemét.
Nem kellenek szavak, elég csak ennyi.
Itt vagy te, Istenem és itt vagyok én.” Amen

Köszönöm ezt a csodálatos napot NEKtek!

Votykuné Aradi Angéla
hittanár

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.