„Minden forrásom belőled fakad…” – „Forrásponton” a Szent László csapata

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ifjúsági programjai keretében szervezték meg a Forráspont estet a Papp László Sportarénában. A Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium diákjai és tanárai 51 fővel, Bákonyi János iskolalelkész és Kaszásné Tóth Judit intézményvezető asszony vezetésével zarándokoltak el erre a szívet melengető eseményre.

A rendezvény Kovács Ákos koncertjével kezdődött, majd a Forráspont Band és a 4 Akkord Show Kórus dicsőítő dalaival, tanúságtételekkel folytatódott. A meglepetés vendég Lackfi János költő, hat gyermekes családapa volt. Az estet egy közös, zenés szentségimádás zárta Palánki Ferenc püspök atya vezetésével, aki ezen a hatalmas színpadon egy gyönyörűen feldíszített oltárra helyezte ki az Eucharisztiát Szabó Gábor diakónusunk közreműködésével. A szentség körül ott volt Ákos és Lackfi János is.

A színpadon gyönyörű fényjáték, szívünkig ható gondolatok segítették a ráhangolódást a szentségimádásra, a nézőtéren pedig Szent Lászlós fiataljaink nyitott szívvel, egymást erősítve, imádságos lelkülettel, teljesen átadták magukat az est varázsának.

„ Jézus, Jézus, Jézus! Benned áll fenn minden. Köszönjük Neked a létezést, a megváltás kegyelmét: a hit, a remény , a szeretet, az öröm és az örök élet ajándékát” – hangoztak ezek a lelket melengető szavak Palánki Ferenc püspök atya elmélkedésében.

Votykuné Aradi Angéla
hittanár

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.