Kirándulás a pápai szentmise után

A 12.B és 12.A osztály tanulói 2021. szeptember 12-én, a pápai szentmise után közös osztálykirándulásra indultak. Budapest mindig képes új arcát megmutatni az érdeklődőknek. A Hősök teréről indulva, mosolygó emberek tömegében mi a Vajdahunyad vára felé vettük utunkat, ahol Mezőgazdasági Múzeum érdekes kiállításait csodáltuk meg, majd a lezárások után lassan ébredező fővárosban egy hatalmas gyalogtúra után megérkeztünk autóbuszunkhoz, amely utazásunk következő állomására, Csákvárra vitt bennünket.

A közös vacsora már kicsit az éjszakába nyúlott, de jókedvünknek ez sem vetett gátat. Másnap Csákvár természeti és kulturális látnivalóit térképeztük fel egy pusztabuszos kirándulás révén. A lovas fogatok erdőn-mezőn keresztül vittek bennünket; előbb az egykori Esterházy – kastély parkjába jutottunk, ahol az ősi gesztenyefák őrzik a hely történelmi hangulatát, mert magában a kastélyban jelenleg kórház működik. Aztán a város határában lévő Lőportorony szerepéről és az itt tenyésztett Gidrán ménesről is sok érdekes dolgot tudtunk meg vezetőnktől.

A Vértes egyik legkülönlegesebb barlangjába, a Báracházi-barlangban is tettünk egy túrát, a Guba-hegy tetejére feljutva pedig csodálatos látvány tárult a vállalkozóbb szellemű hegymászók szeme elé. A változatos programokban bővelkedő délelőtt a Geszner-házban zárult, ahol egy természetvédelmi kiállítás és előadás gazdagította ismereteinket. A diákokat Krisztián-Molnár Anikó, Baloghné Votyku Klára, Perényi Péter Tamásné és Jurásné Papp Mónika kísérték el az utazásra. Külön köszönet illeti Krisztián-Molnár Anikó tanárnőt szervező munkájáért, aki valóban tartalmas és érdekes kirándulást állított össze csapatunk számára.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.