„A család Istentől rendelt közösség” – országos irodalmi siker a Szent Lászlóból

A Katolikus Kulturális Hetek keretében vers- és novellaíró pályázatot hirdetett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülődve. A pályázat eredményhirdetésére a budapesti Szent Gellért templomban került sor.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye „aranytollú” alkotói között volt három középiskolás diákunk, Makai Viktória, Tóth András Ferenc és Kovács Zsuzsanna. Egyházmegyénkből összesen 10 díjazott vehetett át értékes jutalmat az ünnepélyes díjkiosztón.

Dr. Veres András, a Győri Egyházmegye főpásztora, az MKPK elnöke celebrálta a díjátadást megelőző ünnepi szentmisét. Homíliájában emlékeztetett arra, hogy a Jóisten irántunk megnyilatkozó szeretete tökéletes. Püspök atya arra hívott meg minket, hogy törekedjünk családunkat, embertársainkat úgy szeretni, mint ahogyan az Úr szeret minket.

A pályázat kapcsán örömmel emelte ki, hogy több mint 250 pályázat érkezett a felhívásra, közel 40 díjazottat ünnepelhetünk. Szívet melengető érzés töltötte el Püspök Atyát, hogy a család megtartó erő, a szülők, nagyszülők hite, példája ihletet adott keresztény fiataljaink alkotásaihoz.

Mi, intézményvezetők, pedagógusok büszkék lehetünk arra, hogy a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéből került ki a legtöbb díjazott.

Egyházmegyei csoportkép is készült a díjazott fiatalokkal, pedagógusaikkal, hozzátartozóikkal. Veress András püspök úr is visszatérhetett a fotókészítés perceire egykori szülőföldjének keresztény hívei közé.

A 15-18 éves korosztályban országos 1. helyezést ért el Kovács Zsuzsanna 10.b osztályos tanulónk.

Különdíjat kapott novella kategóriában: Tóth András Ferenc 12.a osztályos diákunk,

vers kategóriában: Makai Viktória 12. e osztályos tanuló.

Köszönjük diákjaink alkotókedvét, alkotásaikban megnyilatkozó őszinteségüket.

Köszönjük a felkészítő tanárok támogatását a sikerhez vezető úton.

Köszönjük a fiatal alkotók családjainak szerető gondoskodását és gyermekek hitét tápláló példaadásukat.

Köszönjük Fenntartónk biztatását, hogy érdemes lelki-szellemi kincseinkkel gazdagítani a készülődést a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

Kaszásné Tóth Judit intézményvezető

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.