Ifjúsági szentmise Szent Gellért napján

Szeptember 24-én rendhagyóan emlékeztünk Szent Gellértről, a katolikus iskolák védőszentjéről.

A Képmás Zenekar, melyet helyi értékként Faragó Sándor karnagy úr erősített, szolgált zenéjével a szentmisén. Lendületes, fiatalos dicsőítéssé vált szentmisénk, melyben az Eucharisztiát ünneplő énekek, az 1938-as és 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnusza és a szentlászlós himnuszunk is felzengett.

Közösen intézményi szentmisénk homíliájában iskolalelkészünk, Bákonyi János atya példaként állította elénk Szent Gellért püspök életét, melyben megmutatkozik, mit jelent jó nevelőnek és neveltnek lenni. Hogyan kell türelmesen, kitartóan és hősiesen küzdeni a saját magunk elé állított célokért. Mi az, ami olykor lemondásra késztet bennünket? Mi lehet az ok, amiért mégis keressük a helyes utat? A válasz egyszerű, ám a mindennapok sodrásában mégsem mindig könnyű megtenni: a céljainkért bizony áldozatot kell hoznunk. Szemléletes példaként mesélt János atya Milák Kristóf olimpikonunk felkészüléséről: a hosszú évek kitartó munkájáról, ami meghozta gyümölcsét. Az üzenet tehát számunkra kristálytisztán érthető: legyünk kitartóak, mert megéri, mert érdemes!

Hagyományinkhoz híven a 9. évfolyamos gólyák ünnepi szentmise keretében kapták meg szentlászlós jelvényüket, és tettek fogadalmat. De erről a következő képes riportunkban adunk hírt…

Takácsné Makrai Éva tanító

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.