Szent Gellért vándorútján

Szeptember 24-én diákjaink a 9. osztályos gólyák ünnepélyes fogadalomtétele után Szent Gellértre emlékezve jelképes vándorútra indultak, amely során az egyes állomásokon megannyi izgalmas kalandban vehettek részt.

Felső tagozatos osztályaink az iskola területén, míg gimnazistáink Kisvárda utcáin barangolva teljesítették a menetlevelükön szereplő próbatételeket. A város lakosai hallhatták, láthatták, ahogyan diákjaink teli torokból énekelték iskolahimnuszunkat a görögkatolikus templom parkjában, vagy ahogyan lázasan keresték a Szent László hermájáról készült kép darabjait a Tompos úti lakótelepen található játszótéren, esetleg mosolyogva, egy pisszenés nélkül próbáltak meg sorba rendeződni születési dátumuk szerint a Krúdy parkban, de akár fűszereket szagolgató fiatalokkal is találkozhattak a Petőfi-szobornál.

A séta közben nem feledkeztünk meg a Magyar Diáksport Napjáról sem, hiszen egy-egy tanuló átlagosan 5000 lépést tett meg vándorlása során. Emellett semmi sem kovácsol jobban össze egy közösséget, mint együtt küzdeni egy közös célért, hogy az osztály minél eredményesebben szerepeljen.

Hogy melyik osztály milyen eredményt ért el, az a hét folyamán a következő cikkünkben kiderül. 😉

Reméljük, mind diákjaink, mind tanáraink számára maradandó élmény marad ez az együtt töltött nap!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.