Gólyaavatás

Hagyományainkhoz híven a Szent László Katolikus Kollégiumban szeptember 22-én megrendeztük a gólyaavató ünnepséget.

Az avatás előtt álló gólyák körében már az előző héten nagy izgalom volt. Izgatottan érdeklődtek e számukra új esemény felől, a teljesítendő feladatokról. Ki mit fog csinálni? Egyáltalán mi ez az egész? Ilyenkor a döntéshozatal a felsőbb éves kollégistákat és a Diákönkormányzat tagjait illeti.

A meghívott vendégek között ott volt az iskola vezetősége, a felavatásra váró diákok osztályfőnökei és a kollégium diákjai és nevelői.

Az egész hetes programot a felsőbb éves DÖK-tagok állították össze, minden napra jutott egy feladat a gólyáknak. Természetesen a feladatok kijelölése és azok teljesítése a szeretet törvényét maximálisan figyelembe véve történt.

Az új kollégisták egy tánccal és egy énekkel készültek. A fiúk és a lányok közös produkciót adtak elő, majd a gólyák mókás „fogadalom tétele” következett.

A műsor után a felavatott gólyáink szerény vendéglátással kedveskedtek meghívott tanáraiknak és a kolis társaiknak.

A tartalmas, vidámságban, jó kedvben bővelkedő nap végére mindenki kellemesen elfáradt a feladatok teljesítésében. Ettől a naptól kezdve gólyáink a kollégium rendes, „teljes jogú” tagjaivá váltak.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.