Szent Lászlós diákok szeretete kompromisszum nélkül

2021. október 7-10.

Több vagy, ha adsz

Immár 14. alkalommal rendezték meg a 72 óra kompromisszum nélkül nevet viselő rendezvényt, melyhez idén is örömmel csatlakoztak a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda diákjai.

Országszerte és határon túl fiatalok csoportjai október 7. és 10. között teljesítenek közhasznú feladatokat a 72 óra kompromisszum nélkül program keretein belül. Intézményünkben hosszas előkészület után 120 önkéntes diákunk hallotta meg a hívó szót, arra, hogy kompromisszum nélkül szeressük egymást és szeressünk mindent, ami a környezetünkben van. Ha nyitott a szívünk a szeretetre, akkor nyitottak vagyunk önzetlen és nagy tettekre. Az önzetlen és nagy tettek pedig hatalmas változásokra és változtatásokra képesek. Önzetlenül ragadtunk hát ecsetet, ásót, gereblyét, metszőollót és két teljes napon át mutattuk önzetlen, segítő szeretetünket. De a szeretet cselekedetek nem értek azzal véget, hogy az Intézményünkben sok-sok mindent megszépítettünk, hanem folytatódtak azzal, hogy az idén a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda adott otthont a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye önkéntes akciója megnyitó rendezvényének. Itt is igazán megmutathattuk a vendéglátó szeretetünket. Számos vendég és számos önkéntes érkezett hozzánk. A megnyitó ünnepségen részt vett és nagyon szép gondolatokkal buzdította a résztvevőket Dr. Törő András atya az egyházmegye Ifjúsági Iroda Igazgatója, Türk László főigazgató úr, Szabó Tibor, a „72 óra kompromisszum nélkül” főkoordinátora, Leleszi Tibor polgármester úr és Dr. Seszták Miklós kormánybiztos, országgyűlési képviselő úr.

Bákonyi János atya, iskolalelkészünk áldást adott a 72 óra kompromisszum nélkül résztvevőire!

A megnyitó rendezvény fővédnöke Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke és Leleszi Tibor, Kisvárda Város polgármestere volt.

Az ünnepélyes megnyitón a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda diákjai színes műsorát tekinthette meg a mintegy 70 résztvevő.

Kovács Gergő 4.b osztályos tanulónk, Háda Hanna 7.A osztályos tanulónk szavalataival, Máté Csaba Csongor 8.A osztályos diákunk cselló játékával, Faragó Sándor kántor, karnagy úr a Kicsinyek kórusának gyönyörű énekével, 4. évfolyamos diákjaink polgári tánccsokrával és Vedres Dóra csodálatos énekével járult hozzá a színes műsorkavalkádhoz. Votyku Bálint 11.C osztályos tanulónk a kötetlen ismerkedésnél és játékoknál élő zenével szórakoztatta a fiatalokat. Diákjaink és pedagógusaink szívvel-lélekkel, önzetlen szeretettel készültek erre a napra. Köszönjük!

A lelkesítő nyitóbeszédeket követően, közösen elültették a meghívott vendégek Kaszásné Tóth Judit intézményvezető asszony vezetésével a szeretet és összefogás fáját, egy selyemakácot az intézmény egyik játszóterén. A megmaradt ételeket a helyi Hajléktalan Szálló lakóinak ajánlottuk fel.

Hálásak vagyunk azért, hogy Palánki Ferenc püspök atya egyházmegyénkben felkarolta a 72 óra kompromisszum nélkül ügyét, és vállalta rendezvényünk fővédnöki tisztét. Köszönjük szépen intézményvezető asszony szeretetteljes támogatását.

Köszönjük Leleszi Tibor polgármester úrnak, hogy elfogadta meghívásunkat, a szeretetteljes felajánlását és hogy a rendezvényünk világi fővédnöke lett. Köszönjük dr. Seszták Miklós kormánybiztos úrnak, hogy Szent II. János Pál Pápát idézve és az önkéntes akció idei mottóját középpontba állítva buzdította fiataljainkat: „Ne félj, mert veled vagyok.” (Iz 41:10) Köszönjük dr. Törő András atyának és Türk László főigazgató úrnak, hogy szorgalmazták ennek a nemes ifjúsági megmozdulásnak a minél sikeresebb megvalósulását.

Köszönjük a 72 óra kompromisszum nélkül munkatársainak, Szabó Tibornak és Treszkai Róbertnek, hogy évről évre lelkesen segítik az önkéntes munka koordinálását.

Köszönöm hitoktató társaimnak, Poncsákné Dolhai Csillának és Harakályné Balla Tímeának az önzetlen segítségüket! Köszönöm Molnár László rendszergazdánknak és fiatal segítőimnek a segítő kezeit!

A megnyitó lehetőség volt arra, hogy új barátságok és kapcsolatok szövődjenek, hogy megmutassuk, hogy éljünk az Egyházmegye bármely szegletében, a szeretet és a szeretetcselekedetek összekötnek bennünket. És bebizonyítottuk, hogy milyen nagyszerű Szeretetet adni Kompromisszum nélkül.

Votykuné Aradi Angéla
hittanár, főszervező

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.