Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

A Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda 2020. 10. 19-én ismét együtt imádkozta a rózsafüzért. Együtt fohászkodtunk Máriához a járvány elmúlásáért és a békéért.

Hosszú évek óta csatlakozunk az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” kezdeményezéshez, mely 2005-ben indult a venezuelai Caracasból. Idén a járvány elmúltáért fohászkodtunk együtt tanárok, diákok, ovisok. Kértük a Szűzanya közbenjárását, hogy a Jóisten szabadítsa meg a világot ettől a járványtól.

Intézményünkben három helyszínen imádkoztuk az Örvendetes rózsafüzért, először az általános iskolások osztálytermeikben és a középiskolások képviseletében a 11. és 12. évfolyam római katolikus tanulói Szent Péter és Pál templomában. Majd a római katolikus hittan foglalkozás keretében az óvodások padlóképes módszer segítségével kapcsolódtak be az imaláncba.

Nagyon felemelő volt látni és hallani, ahogyan diákjaink egy szívvel-lélekkel imádkozták: Asszonyunk Szűz Mária, Istennek szent Anyja imádkozzál érettünk bűnösökért, most és halálunk óráján. Amen

Votykuné Aradi Angéla hittanár

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.