Tanító nénik látogatása a Szent László Katolikus Óvodában

„A tiszteletreméltó és Isten előtt oly kedves Erzsébet előkelő nemzetségből származott, s e világ ködében úgy ragyogott föl, mint a hajnalcsillag.”

Idén rendhagyó módon emlékeztünk meg óvodásainkkal Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéről. A szolgáló szeretet példaképéről, a szegények, a rászorulók és az elesettek gyámolítójáról. A tanító nénik látogattak el az iskolába készülő nagycsoportos gyerekekhez. Énekkel, bábjátékkal és közös tánccal örvendeztették meg a kicsiket. A csoportok Erzsébet-napi kenyeret kaptak ajándékba, mely az önzetlen segítség és gondoskodás jelképévé vált.

Rózsák hercegnője – legismertebb legendája

Szent Erzsébet legendája szerint egy alkalommal, amikor éppen kenyeret vitt a szegényeknek, találkozott egyik rokonával. Az számon kérte, hova megy, és mit visz a kosarában. Erzsébet attól való félelmében, hogy nem tudja eljuttatni az adományát a szegényeknek és megtiltják neki a jótékonykodást, azt válaszolta, hogy rózsát. Amikor sógora ellenőrizte a kosár tartalmát, abban kenyér helyett, csak illatozó rózsákat talált, pedig abban az évszakban nem nyíltak a virágok. Eszerint Isten segítette meg Erzsébetet, hogy ne kövesse el a hazugság bűnét.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.