Szélben susogó falevél és illatos avar

Ferenc pápa a Missziók Világnapja (október 17.) alkalmából az alábbi idézetet választotta üzenetének mottójául: „Nem hallgathatunk arról, amit láttunk és hallottunk.” (ApCsel 4,20)

Úgy gondolom, mi sem hallgathatunk arról, amit a tegnapi napon láttunk és hallottunk. A Szent László Katolikus Intézmény pedagógusai, dolgozói és gyermekeik elhatározták, hogy közösen megcsodálják az ősz szépségét, a természet „érintetlenségét”, kilépnek az iskola falain kívülre és örömmel veszik kezükbe a kréta, a táblafilc és a billentyűzet helyett a túrabotot.

Napsütés, jókedv, őszi aranyló és vörösen izzó falevelek, nagyszerű társaság, madárdal, szélben susogó falevél, reccsenő faágak és illatos avar a talpak alatt! Kell ennél több? Kis csapatunk közösen indult túrázni Középhutáról Sólyombércre, majd a kaptatók után az Országos Kéktúra nyomvonalán haladva egészen az István-kútig. Rengeteg élménnyel, színpompás látnivalókkal gazdagodtunk, szomjunkat az István-kúti forrás vizével oltottuk.

Az elhatározás közös: újra meg szeretnénk hódítani a hegyet, egy kicsit másfelé, egy kicsit többen, de ugyanilyen lelkesen és vidáman!

Borusné Mariann – résztvevő

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.