Kolisok online csapatversenye a Tudomány Világnapja alkalmából

A tudományt november 10-én világméretekben ünneplik, miután az UNESCO 2001. november 3-án párizsi közgyűlésén e napot a tudomány világnapjává nyilvánította.

(Érdekesség, hogy november 3. a magyar tudomány napja, melyet 1997 óta ünneplünk ezen a napon, annak emlékére, hogy gróf Széchenyi István 1825-ben ezen a napon ajánlotta fel egyéves jövedelmét a Magyar Tudományos Akadémia alapítására.)

A Tudomány világnapja „célja, hogy emlékeztessen a tudomány béke és fejlődés iránti elkötelezettségére, valamint hangsúlyozza a tudomány közösséggel szembeni felelősségteljes használatát. Egyben felhívja a figyelmet a tudomány fontosságára és szorgalmazza a szakadék csökkentését e terület és a társadalom között.” (forrás: https://jelesnapok.oszk.hu/prod/unnep/a_tudomany_vilagnapja_a_bekeert_es_a_fejlodesert)

A keresztény ember egyszerre hisz Istenben és tiszteli a tudományt, így szentlászlós kolisokként a hét folyamán játékos, interaktív feladatok segítségével bővítettük ismereteinket a nagyvilág és a magyarság tudósai és találmányaik vonatkozásában. A kétnapos megmérettetés csapatok között zajlott.

A győztes csapat tagjai, Istvány Tamás, Nagy Bence és Varga Lázár egy általuk választott pizzát kapott jutalomként.

Gratulálunk a nyerteseknek!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.