Mi is cselekedtünk az üldözött keresztényekért…

November 10-én a Jóisten áldását és Szent Kristóf közbenjárását kérve Nyíregyháza felé vettük utunkat azért, hogy részt vehessünk egy jótékonysági koncerten a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Nyíregyházi csoportja kezdeményezésére.

A koncert fővédnöke Azbej Tristan államtitkár, védnöke Makláry Ákos atya, a KÉSZ elnöke volt. Mindketten megtisztelték jelenlétükkel a nemes céllal megszervezett koncertet. Az adományokat nigériai gyermekek javára ajánlhattuk fel.

Csodálatos koncertélményben volt részünk, melyre a garanciát Hegedűs Endre Kossuth-díjas zongoraművész és felesége, Hegedűs Katalin művésznő zongorajátéka adta. Az est fényét emelte Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezényletével a világhírű Cantemus Gyermekkar gyönyörű éneke.

Az adakozás mellett államtitkár úr jóvoltából betekintést nyertünk a Hungary Helps program tevékenységébe, és szembesültünk azzal a szomorú ténnyel, hogy a világon nap mint nap több mint 300 millió keresztényt ér a hitéért megaláztatás és üldöztetés.

A hangversenyen részt vettek olyan üldözött keresztény egyetemisták is, akik a Hungary Helps program ösztöndíjasaiként érkeztek Nigériából, Szíriából, Zimbabwéból.

Köszönjük a szervezést Megyesi Máriának, a KÉSZ Nyíregyházi csoportja elnökének és Csernyus Enikő tanárnőnek.

Köszönöm, hogy Frantiska nővér, Dudásné Angéla néni (óvodavezetőnk), Máté Eszti, Lipták Andris, Legény Máté Kisvárdáról és környékéről, Fülöp Dóra és Porvázsnyik Éva a kollégiumból szívesen képviselte intézményünket a keresztények összefogását tanúsító eseményen.

Hálás vagyok diákjaink figyelmességéért, hogy hazaérve Kisvárdára tapssal köszönték meg Dudásné Angéla néninek a biztonságos sofőri szolgálatot.

Kaszásné Tóth Judit intézményvezető

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.