Megélni a legendát…

A Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda diákjai hittanórákon egyedi módon, a Kett-módszer segítségével élték át Szent Márton püspök legendáit. Megalkottuk Amiens városát, ahol Márton katonaként találkozott a koldussal és jószívvel neki adta a fele köpenyét. Mindenki átérezte, hogy azon az estén, ott a koldussal, hogyan változott meg gyökeresen Márton katona élete egy pillanat alatt.

Vasárnap pedig a római katolikus templomban az esti mise után versekkel, történetekkel elevenítették fel hittanosaink a híveknek Szent Márton életét. A megemlékezésen együtt elmélkedtük át az egyházközség tagjaival, a tanulóinkkal és szüleikkel, a hétvégi hazautazásról megérkezett kollégistákkal, hogy Szent Márton hosszú és mozgalmas életét hogyan hatotta át az isteni kegyelem. Márton az emberek szívében fényt gyújtott sok-sok jótettével, erre emlékezve lámpásokkal a kezünkben kivonultunk az utcára, és mi is fényt vittünk az éjszakába, az emberek szívébe!

Köszönjük Czele József káplán atya kezdeményezését és a szentlászlós diákok szolgálatkész szereplését, Faragó Sándor karnagy úrnak pedig az énekek vezetését.

Votykuné Aradi Angéla hittanár

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.