Vízkereszt ünnepén

Intézményünk méltó módon emlékezett meg Vízkereszt napjáról, avagy a napkeleti bölcsek látogatásáról. Ez a nap a karácsonyi ünnepkör zárónapja, amit a farsangi időszak követ.

Az ünnep liturgiában használatos elnevezése a görög Epiphania Domini, mely Urunk megjelenésére utal, a magyar vízkereszt elnevezés pedig a víz megszentelésének szertartásából származik. Bákonyi János atya, iskolalelkészünk a szentmisék keretében elvégezte a vízszentelés szertartását.

Vízkereszt ünnepe három jelentést hordoz: a napkeleti bölcsek eljövetelét, Jézus megkeresztelkedését, illetve csodatételét a kánai menyegzőn. Az általános iskolások és óvodások szentmiséjében e három jelentést is értelmezték a gyermekek János atya segítségével Marko Ivan Rupnik jezsuita atya képzőművészeti alkotásai alapján. Az Úr imáját legkisebbjeink példát adva a legnagyobbaknak is, tiszta szívvel és bátran zengték, a felolvasás szolgálatát tanító nénik, a könyörgések felolvasását 8. osztályos diákjaink vállalták jó szívvel. Köszönjük cselekvő részvételüket az ünneplésben.

Takácsné Makrai Éva tanító

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.