Országos 1. helyezés a Dusza Árpád Országos Programozói Emlékversenyen

Február 19-én tartották a Dusza Árpád Országos Programozói Emlékverseny döntőjét, mely a tavalyi évhez hasonlóan, idén is online formában került megrendezésre. Iskolánkat a „Szászokjó” elnevezésű csapat képviselte, melynek tagjai Jenei Marcell, Kovács Kristóf 10.A osztályos és Krutilla József 10.C osztályos tanulók voltak.

A korábbi évekhez képest kicsit változtattak a fordulók lebonyolításán a szervezők. Idén, a november végén megrendezett regionális fordulóból lehetett továbbjutni az országos döntőbe. Akkor 4 óra állt a csapatok rendelkezésre, hogy a Pop It nevű készségfejlesztő és stresszlevezető játék számítógépes változatát elkészítsék. Ebből a fordulóból sikeresen továbbjutottunk a döntőbe, ahova a két kategória (9-10 és 11-13. évfolyam) legjobb 5-5 csapatát hívták be.

A döntőbe jutó csapatok első feladata a korábban beadott programjuk fejlesztése, tökéletesítése volt, továbbá fejlesztői- és felhasználói-dokumentációkat is kellett hozzá készíteniük. Erre körülbelül 2 hónap állt rendelkezésükre. Majd a februári döntőben ezt egy bemutató formájában kellett prezentálniuk, megvédeniük és a szakmai zsűri kérdéséire válaszolniuk.

Tanulóink szorgalmasan dolgoztak az elmúlt két hónapban és a novemberi programjuk egy teljesen új, immár grafikus külsőt kapott és tökéletesítették a véletlen pályák generálását is. A szombati döntőben ügyesen válaszoltak a zsűri kérdéseire és még néhány olyan jó ötlet is bemutatásra került, melyet a zsűri a teszteléskor nem vett észre.

Így a regionális és döntő fordulót összevetve kerültek a pontszámok kiszámításra. Csapatunk 180 pontot ért el, amely több volt, mint bármely döntőben részt vevő csapaté, korosztálytól függetlenül. Így (a tavalyi évhez hasonlóan) a 9-10. osztályos kategória országos I. helyén végeztek.

A csapatot a versenyre Pacsuta Tibor és Dajka Miklós tanár urak készítették fel.

Szívből gratulálunk a csapatnak a kiváló eredményhez!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.