Vendégünk volt Sajgó Szabolcs SJ jezsuita atya

Hamvazószerdától kollégiumunk kápolnájában az oltár is a nagyböjti készületet hirdeti.

A békét óhajtja lelkünk is, a világ is, ezért imádkozunk Ferenc pápa felhívására a békéért. Az ima és elmélkedés mellett azonban különösen fontos a cselekvő szeretet gyakorlása. Öröm és megtiszteltetés érte kollégiumunkat, ugyanis a Gondviselésnek köszönhetően a nagyböjt első napján vendégünk lehetett Sajgó Szabolcs SJ jezsuita szerzetes, író, költő, versfordító, a Párbeszéd Háza igazgatója.

Szabolcs atya az orosz-ukrán háború folytán hazájukból menekülni kényszerült testvéreink segítségére érkezett térségünkbe. Hamvazószerda estéjén a fényeslitkei templomban koncelebrált a szentmisén. Majd meghívásunkat elfogadva érkezett kollégiumunkba a művei és műsorai által is ismert jezsuita szerzetes.

Szabolcs atya a kollégium esti áhítatán együtt imádkozott közösségünkkel és kérésünkre szívesen megosztotta gondolatait tanulóinkkal. Elmélkedésében természetesen szólt az előttünk álló nagyböjti kihívásokról, hivatásáról, majd az Istenbe vetett bizalom volt a központi téma. Tanításában hangsúlyozta a böjt lényegét: tanuljuk meg élni az evangéliumot.

A megosztott gondolatok, élettapasztalatok révén fiataljaink hiteles útmutatót kaptak a helyes keresztény élethez és formálódó hivatásukhoz.

Béres Tamás kollégiumvezető

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.