A Rákóczi Szövetség középiskolás vezetői fórumán vettünk részt

A Rákóczi Szövetség február 25-27. között szervezte meg az anyaországi és határon túli magyar középiskolás diákok számára a Vezetői Fórumot. Iskolánkat Lippai András és Máté Eszter képviselte, köszönjük, hogy Papp Angéla tanárnő elkísérte a diákokat.

Máté Eszter a következőképp foglalta össze legfontosabb élményeiket:

Nagy várakozással tekintettünk mi is, a Szent László Katolikus Gimnázium diákjaiként erre a 3 napos, tartalmas programra.

Első nap a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja alkalmából hallgattuk Soltész Miklós államtitkár úr előadását, majd megtekinthettük „A koronatanú” című filmet, a nap végén pedig a rengeteg résztvevővel kisebb csoportokban különböző vidám, csapatépítő programokon vettünk részt.

Második nap, szombaton a Hazajáró turisztikai műsor szerkesztőivel és egyben szereplőivel vehettünk részt közönségtalálkozón. Ezután a kommunista diktatúra emléknapja alkalmából Takaró Mihály irodalomtörténész tartott érdekes és tanulságos előadást számunkra. Ebéd után ellátogattunk a Szent István-bazilikába és az Országházba, a nap zárásaként pedig egy dunai hajózás keretében tekintettük meg fővárosunkat lenyűgöző éjszakai fényében.

Vasárnap programunk zárásaként a nagybetűs ÉLET-ről hallgattunk előadást a művészházaspár Hegedűs Endrétől és feleségétől, Hegedűs Katalintól, akik utána gyönyörű zongorajátékukkal örvendeztettek meg minket.

A három nap alatt sok értékes tapasztalattal gazdagodtunk magyar nemzetünk történelmével kapcsolatban, emellett több új barátot szereztünk, és megtapasztaltuk azt, hogy határon innen és túl mennyi hozzánk hasonló gondolkodású fiatal él. Remélem, hogy a jövőben is lesz még lehetőségünk ilyen és hasonló találkozókon részt venni, amelyek tapasztalatai által gazdagodva a későbbiekben közösségeink és nemzetünk hasznos építőköveivé válhatunk.

Máté Eszter 10.a

A képek forrása:
https://www.facebook.com/rakocziszovetseg
illetve Máté Eszter, Lippai András, Papp Angéla tanárnő

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.