A 7 templom zarándoklatán vettünk részt Nyíregyházán

A Debrecen – Nyíregyházi Egyházmegye fiataljai számára először szervezték meg a „7 templom zarándoklatot”, amelyen március 19-én, Szent József ünnepén vehettünk részt megyénk központjában. Lelki vezetőink, dr. Törő András és Németh István atyák voltak, akik nagyon sokat tettek azért, hogy ez a nap feledhetetlen legyen a számunkra.

Utunk első állomása a Szent Antal-kápolnához vezetett, ahol Kiss István atya fogadott minket. Zarándoklatunk további helyszínei a kertvárosi Fatimai Szűz Mária-templom, a Városi Köztemető, a jósavárosi Szent Imre-kápolna, az örökösföldi Isteni Irgalmasság-templom és a borbányai Szent László-templom voltak. Közben megismerhettük a templomok történetét a helyi plébánosok vezetésével.

Az egyes állomásokon a városrészben élő hívek szerény agapéval kedveskedtek számunkra. Az egyházmegyéből több helyről érkeztünk. Kb. kétszázan zarándokoltunk és több mint 20 km-t tettünk meg. Jó volt látni, hogy ilyen sokan vállaltuk mi, fiatalok a megpróbáltatást, annak ellenére, hogy 6 órán át tartó távot kellett megtennünk.

Ez a közösségi program lelki feltöltődést nyújtott, hiszen lehetőség volt az atyáknál szentgyónásra az út közben, s közösen imádkozhattuk a rózsafüzért. Utolsó állomásunk a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház volt, ahol Palánki Ferenc püspök atya zárásul szentmisét mutatott be. Az egyházmegye lány diákjait képviselve a könyörgést én olvashattam. Barátainkkal jót beszélgettünk, így fel se tűnt a táv hossza, hiszen a jó társaságban repül az idő. Nagy motiváció volt a távok között az, hogy a körülöttünk levők is fáradhatatlanul mentek előre és ez újból és újból erőt adott. Reméljük, jövőre is lehetőségünk lesz arra, hogy részt vegyünk ezen a lélekemelő zarándoklaton.

Virga Emese 11/a és Máté Gergely 12/f

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.