Vigyázz, kész, Diáknap!

A tavalyi fergeteges Diáknap magasra tette a lécet a diákság körében. Ma már azonban biztosan állíthatjuk, hogy ezúttal is sikerült hasonlóan jó hangulatú, felszabadult, vidám, mozgalmas napot együtt töltenie a középiskola ifjúságának. Hála Istennek az időjárás is kegyes volt hozzánk, így minden program a tervek szerinti helyén és idejében megvalósulhatott.

A Diáknapot idén is a Diákigazgató jelöltek (Görög Dániel, 12.D és Horváth Szabolcs Róbert, 10.A) kampánya előzte meg, mely ezúttal rendhagyó módon, két részletben valósult meg. A nagyhét és a húsvéti szünet választotta el a kampány napjait. A kampánycsapatok nagy erővel vetették bele magukat pártfogoltjaik népszerűsítésébe. A plakátkészítés és a cukorkaszórás mellett, megjelentek az egyedi „pénzeszközök”, a licitek, az ajándéksorsolás, az érdekes napi feladatok, a külsős kampánybeszédek és egyedi szerkesztésű rádióműsort is hallgathattunk.  A komoly korteskedés eredményeként a szavazás a győztes számára 2/3-os többségi eredményt hozott.

A Diáknap szervezése során Diákönkormányzatunk elnöksége az elmúlt évek népszerű programjait megtartotta: ünnepélyes bevonulás, kulcsátadás, főzőverseny, sportversenyek, Honfoglaló, limonádéstand, élő zene (Rozinka László tanár úr, Votyku Bálint), sétakocsikázás, fagyis kocsi.

Ugyanakkor, ezúttal a jelöltek stráfkocsin érkeztek. A Diákigazgatót, Horváth Szabolcs Róbertet (10.A) Legény Máté „lovaggá ütötte”. A nap kezdetén ráhangolódásként a diákság közös táncot lejtett. A tavalyi népszerű League of Legends vetélkedőt valóságos LAN partyvá bővítettük, hiszen idén Valorantban is összemérhették tudásukat a diákok. Egy újabb játéktérben sakk, pingpong, csocsó és darts várta a kikapcsolódni vágyókat. Valamint szerencsére minden jelentkező diákunknak és tanárunknak sikerült kiszabadulnia az öt különböző tematikájú szabadulószobából.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a visszajelzések szerint már nagyon sokan várják a jövő évi Diáknapot!

További szavak helyett pedig beszéljenek inkább a képek!

Papp-Soós Andrea DÖK segítő tanár
Fotók: Szabó Viktória, Máté Viktor és Kiss Máté

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.