Szent Gellért-díjak intézményünkben

Szeretettel gratulálunk a Szent Gellért-díjhoz, melyet a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye tanévnyitó ünnepségén Palánki Ferenc püspök atya adott át.

A Szent Gellért-díj arany fokozatát kapta: Kaszásné Tóth Judit intézményvezető

Kaszásné Tóth Judit 1993-ban szerzett magyar nyelv és irodalom-angol szakos középiskolai tanári diplomát, és a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola tantestületének aktív tagja lett. Az intézményben a mindennapi aktív, színes, jó kedélyű órák megtartása mellett 1994-től munkaközösség vezetőként is meghatározó szerepet vállalt az intézmény arculatának alakításában. 2012 augusztusától nevelési igazgatóhelyettesként folytatta munkáját. 2019 júliusától a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda intézményvezetője.

Szakmai fejlődése érdekében több posztgraduális képzésen vett részt. Tanulmányai során a katolikus nevelés iránt elkötelezve választotta meg szakvizsgás képzéseit, melyeket sokszínűen használ fel a mindennapi életében, a munkája során. Tehetségfejlesztő, vezetőtanár, mentor, minősítési szakértő és tanfelügyelő, monitoring szakértő, pedagógiai munkájára az önzetlen segítőkészség jellemző.

Több publikációja is megjelent tehetséggondozó program leírása, fejlesztési lehetőségei, innovatív oktatási módszerek, népművészet, népi kézművesség témákban.

A Szent Imre 25 – a Szent Imre többcélú intézmény jubileumi emlékkönyvének főszerkesztője. Több kutatási anyag aktív résztvevője.

Munkája elismeréseként:

  • 2017. június 1-jén a Nyíregyháza Megyei Jogú Város által „Oktató-nevelő munkáért Vietórisz József- díjban” részesült.
  • 2017. szeptember 2. Szent Gellért érdemérem ezüst fokozatát vehette át munkája elismeréseként.

Pedagógiai gyakorlatára, munkaközösségi, intézményvezetői munkájára jellemző a közösségépítés, szolgálatkészség, problémaérzékenység, az újításokra való nyitottság.

A diákok kitartó tanulmányi munkára serkentését az élménypedagógia módszerével igyekszik elérni, erre biztatja kollégáit is. Ezt a tananyag átadása mellett a Rákóczi Szövetség és a Határtalanul! pályázatok segítségével is megvalósítja: „idegenvezetőként” mutatja be hazánk szép tájait, nevezetességeit, a határon innen és túl a magyarság történelmét. Mindezeket úgy, hogy a Jóistenbe vetett bizalommal, a krisztusi szolgálatot példaként maga előtt tartva, a Szentlélekkel megerősödve, a munkatársakkal összefogva, igyekszik nevelni a gyermekeket, fiatalokat és önmagát.

A keresztény és népi hagyományaink megtartása, fenntartása, a teremtésvédelem élete része, melyben példával jár elől.

Keresztényi magatartása, hite, példa a körülötte élő, mellette, vele dolgozó gyermekek, fiatalok, kollégák, emberek számára.

A Szent Gellért díj ezüst fokozatát kapta: Gáncs Tamásné közgazdász tanárnő

Gáncs Tamásné, a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola elkötelezett, kiváló közgazdász tanára.

Pedagógusi pályáját közel negyven éve, 1983-ban kezdte iskolánk jogelőd intézményében. A szakképzés meghatározó pedagógus személyisége. Szorgalmas, becsületes munkája mintául szolgál nem csak tanítványainak, hanem pedagógustársainak is.

Közgazdász tanárként a technikumi gazdálkodás és menedzsment ágazat szakmai programjának kidolgozásában jelentős szerepet vállalt. Az OKJ képzés magas szintű kimeneti követelményeire sikeresen készíti diákjait. Folyamatosan frissíti tudását, az állandóan változó gazdasági-jogi környezetben magas szinten helytáll a tudástranszfer alkalmazásában. Ugyanazzal a lelkesedéssel utánozhatatlan lelkiismeretességgel készül tanóráira, mint pályája elején.

Németh László írta: „Azért vagyok pedagógus, hogy a természetnek nyers gyémántját szép vigyázattal csendben csiszoljam kristályba.” Tanárnő ebben a szellemben éli meg pedagógusi hivatását, hiszen nem csak szakmát tanít, hanem kitartásra, pontosságra, szorgalomra és emberségre nevel. A kisvárdai Római Katolikus Egyházközség tagja, aki keresztény elkötelezettségét a szolgáló szeretet jegyében éli meg intézményünk közösségében is. Kedves szóval, jó szándékkal csiszolja tanítványai elméjét és viselkedését. Barátságos, kedves, segítőkész jelleme miatt kollégái is szeretik és tisztelik.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.