Nálunk is becsengettek

Szeptember első tanítási napján a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvodában is kezdetét vette az új tanév, melyre kicsik és nagyok izgatottan készülődtek már. Vannak, akik a „társaság” miatt, ám akadnak olyan üdítően kivételesek is, akik a „hogyan tovább”-ra helyezik a hangsúlyt.

Intézményünkben Veni Sancte szentmisékkel vette kezdetét az új tanítási év, melynek izgalmas pillanatai lelkünkbe vésődtek. Az általános iskolába lépő első osztályosok számára emlékezetes marad a táskák és iskolaszerek megáldása, a nyakkendők és sálak átadása, melyet szüleikkel együtt élhettek át.

Bákonyi János atya útravalóként a lelkünkre helyezte az evangélium gondolatait: „Közös meghívást kaptunk, melynek Te vagy a középpontjában.” Bátorításként pedig mindannyiunkhoz szólt: „Ne félj!” Törekednünk kell a helyes útra, ahol mindig közösen és együtt haladunk, hiszen a célunk is azonos.

Kaszásné Tóth Judit intézményvezetőnk tanévnyitó beszédében kiemelte: Mindig jó célért, olykor áldozatokat is hozva haladunk. Segítve egymást, együtt vándorolunk, mely során ismerősökkel, hősökkel, segítőkkel is találkozunk. Tanítványaink szülei is érdeklődő, hűséges társaink ezen a közös úton, melyre meghívást kaptunk.

Felemelő érzés volt átélni Franciska nővér köszöntését, majd megáldását, aki 50 évvel ezelőtt tett örök fogadalmat a Szent Orsolya-rendben. Szeretettel imádkozzunk érte, hogy legyen jelen számára a Lélek számos gyümölcse: a szeretet, az öröm, a békesség, a türelem, a kedvesség… (Gal 5,22)

Takácsné Makrai Éva Katalin

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.