„Örömre hívtál” – szentlászlós középiskolásaink a Forrásponton

Örömre hívtak a Forráspont szervezői és a Szent László csapata örömmel el is fogadta a meghívást szeptember 17-ére.

Mi is az a Forráspont? A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületi éveiben indult el a Forráspont története, amely egy egynapos találkozó a katolikus fiatalok számára, valódi találkozási lehetőség Jézus Krisztussal és persze egymással is. Immár 4. alkalommal rendezték meg az ifjúsági találkozót, amelyen egyaránt helyet kap a keresztény zenei dicsőítés, tanúságtétel, szentségimádás és szentmise.

A Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum diákjai és tanárai 50 fővel, Bákonyi János iskolalelkész vezetésével indultak el a rendezvényre. A megérkezés pillanatában nagy meglepetésben volt része a kis csapatnak, hiszen a busz a főváros közelében, Tinnye és Piliscsaba határában egy étteremnél állt meg. Alig hittünk a szemünknek, hiszen az út szélén megpillantottuk az Üvegtigris film eredeti díszletét, az ikonikus büfékocsit. Bákonyi János atya meghívott bennünket a Garacsin-tó ölelésében elhelyezkedő Üvegtigris étterembe egy finom, svédasztalos ebédre. Számos ételt volt alkalmunk megkóstolni a varázslatos környezetben. Hálásan köszönjük János atyának!

Napunkat a BOK csarnokban folytattuk. A program 15 órakor kezdődött zenés dicsőítéssel és csodálatos „lámpajátékkal”. Ezután 3 tanúságtételt hallhattunk: Ivicsics Boritól, László Attilától és Humayer Dávidtól, illetve bővebb betekintést kaptunk fiatal szentünk, Carlo Acutis életéből. Lelket megérintő pillanatokat éltünk meg.

Az estet közös zenés szentségimádással folytattuk, melyben Palánki Ferenc püspök atya is közreműködött, majd szentmisével zártuk a találkozót, melyet Erdő Péter bíboros atya celebrált. A szentségimádás és szentmise alatt sok-sok atya folyamatosan gyóntatott és fiataljaink közül nagyon sokan éltek a lehetőséggel meghallva a hívó szót, hogy megtisztult lélekkel járulhassanak szentáldozáshoz.

Igazán értékes és csodálatos napot töltöttünk együtt.

Köszönjük a szervezők áldozatos munkáját és köszönjük kedves Fiatalok, hogy elfogadtátok a meghívást!

Votykuné Aradi Angéla hittanár

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.