Óvodai termésáldás

A Szent László Katolikus Intézmény projektnapot tartott Szent Gellért ünnepén, melyhez óvodásaink is csatlakoztak.

A délelőtti tevékenységek során a gyermekek betekintést nyerhettek a kenyér dagasztás, kalács készítés rejtelmeibe, amit a nagyszülők áldozatos munkája során figyelhettek meg. Majd a népi játszóház ügyességi, erőnléti, logikai játékait próbálhatták ki óvodásaink.

A délelőtt egy része a szentmisére készülődéssel telt. Óvodásaink az óvodapedagógusok segítségével terméskosarat készítettek, melyet az oltár elé helyeztek el. Nagy élmény volt két óvodásunk számára, hogy a szentmise bevonuló énekére a frissen sült kenyeret, kalácsot Bákonyi János atya kíséretében helyezhették el az oltárnál. A szentmise gondolataiból a következő szólást jegyezték meg a legjobban a szentmisén részt vevő nagycsoportosok: „Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó!” A mise végén lelki vezetőnk megszentelte az elkészült kalácsokat, melyeket délután elhelyeztünk az ünnepi asztalon.

A délutáni pihenés jólesett a gyermekeknek, az édesanyák és az óvoda dolgozói ezalatt a sok-sok finomságot szeletelték, készülődtek a szeretetvendégségre.

A délután már a családokról szólt, hiszen mindenkit vártunk az ünnepségünkre, amelyre a nagycsoportos gyermekek nagy örömmel készültek. Verssel, népi gyermektánccal köszöntötték a vendégeket a Süni és Pillangó csoportos gyermekek. A közös imádság és éneklés után mindenkinek jólesett az uzsonna, a családias beszélgetés.

Dudásné Popovics Angéla
óvodavezető

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.