Kutatók éjszakája

Kisebb és nagyobb kutatóinkkal idén vonaton utaztunk Debrecenbe. Ezúttal látogatást tettünk a Nagytemplomba is.

Az Egyetemen már a Főépületbe érve kellemes (kedves volt diák) és vicces (bulifotózás) meglepetések vártak. Kis csoportokban tíz programot látogattunk meg, mindenki a saját érdeklődési körének megfelelőt.

Bár minden évben jövünk, mindig találunk új érdekességeket. Most először támadt kedve diákjainknak a botanikus kerttel is megismerkedni. Előfordul, hogy menet közben ajánlanak nekünk szuper dolgokat, idén például így nyílt lehetőségünk VR szemüvegben virtuális csontvázat kirakni.

Van, aki már évekre előre tervezve tudja, hogy mit szeretne még megnézni, miben szeretne részt venni, így kézápoló krémet szinte minden évben kever valaki és hangyafarmot is rendszeresen hoz haza egy-egy tanuló. Idén a kémiai kísérletekben sem volt hiány, még a nagy népszerűségnek örvendő „Látványos kémia” bemutatóra is bemehettek diákjaink.

Végül néhányan kellemes kínai teázással zárták a napot, míg mások legszívesebben ki sem jöttek volna többet az Anatómia Intézetből. Már alig várjuk, hogy jövőre ismét mehessünk!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.