Szent Orsolya emléknapján

Október 21-e Szent Orsolya emléknapja. Intézményünk ötödikesei a római katolikus templomban szentmise keretében emlékeztek meg a szűz vértanúról, és köszöntötték Ignácia és Frantiska orsolyita nővéreket.

Szent Orsolya a 4-5. században élt brit királyleány volt, aki a hagyomány szerint 11 ezer leánytársával együtt Rómába indult zarándokútra, amikor vértanúhalát haltak. Szent Orsolya, a szűz vértanú oltalmába ajánlotta Merici Szent Angéla az általa alapított rendet, amely tevékenysége előbb a szegény sorsú leányok hitoktatására, később a nők teljeskörű nevelésére, tanítására irányult.

Az orsolyita nővérek 105 évvel ezelőtt Kisvárdán is iskolát alapítottak, amely intézményünk, a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda jogelődje. Ignácia és Frantiska nővérek öt esztendeje, 2017-ben érkeztek Kisvárdára, azóta segítik iskolánk és az egyházközség lelki életét és tevékenységét, és tapasztalhatják példájukon keresztül  a szolgáló szeretet erejét.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.