Egyetemi díszoklevél Szűcs András tanár úrnak

Intézményünk, a Szent László Katolikus Középiskola nagy örömmel hallotta a hírt, hogy iskolánk nyugalmazott pedagógusa, Szücs András tanár úr a Debreceni Egyetem arany díszoklevelében részesült 50 éves szakmai munkája elismeréséül.

Szücs András 1972-ben végzett a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem történelem-földrajz szakán, s ebben az évben helyezkedett el iskolánkban, amely akkor még Császy László nevét viselte. Nyugdíjazásáig szaktanárként, osztályfőnökként és a történelem munkaközösség vezetőjeként is igyekezett átadni hatalmas szakmai tudását. Az évek alatt folyamatosan képezte magát, felkészültsége, alapossága és precizitása elismerést váltott ki tanítványai, a szülők és tanártársai körében. Méltatást érdemel humánuma, segítőkészsége is. Nem csupán diákjai, de ifjabb kollégái is mindig számíthattak a tanításban és nevelésben szerzett tapasztalataira, tanácsaira. Tanítványait nagy alapossággal készítette fel különböző tantárgyi megmérettetésekre, a városi, megyei sőt országos versenyeken is eredményesen szerepeltek, többször állhattak fel a dobogó valamelyik fokára. Osztályfőnökként a szereteten alapuló következetesség, az emberi értékek tisztelete jellemezte munkáját. Tanulói sikeresen felvételiztek a felsőoktatási intézményekbe, de aki a munka világába lépett, az is becsülettel megállta a helyét.

Tisztelt Tanár Úr! Kedves András!

A Szent László Katolikus Intézmény valamennyi dolgozója és az egész tanulóifjúság nevében gratulálunk az elismeréshez, további életedre és családodra a Jóisten gazdag kegyelmét és áldását kérjük.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.