Dicsérd az Urat!

Dicsérd az Urat! – fellépés a Budapesti Magyar Szentek Templomában

2022. december 11-én Illár Dániel 9. évfolyamos kárpátaljai diákunk a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány karácsonyi jótékonysági rendezvényén szavalta el Lackfi János Vörösmarty Kijevben című versét. A jótékonysági est fővédnöke Dr. Vejkey Imre kereszténydemokrata országgyűlési képviselő volt, a rendezvénynek Dr. Écsy Gábor atya, az Országos Katolikus Karitász igazgatója adott otthont a Budapesti Magyar Szentek Templomában.

A rászorulóknak finom gulyáslevest osztottak a Karitász önkéntesei, majd színvonalas jótékonysági gálaműsorral ajándékozták meg őket.

Zenés előadások, operett és musical részletek, slágerek, Máray-novella, Ady-vers egyaránt bővítette a jótékonysági estet, a fellépők közt voltak többek között Kautzky Armand és Radó Denise Jászai Mari-díjas érdemes művészek, Bot Gábor tenor énekes és a szolnoki Sok a duma színpad tagjai. A gála fináléjára minden fellépő a színpadra vonult, és a Valahol Európában című musical sikerszámát, A zene az kell… című dalt énekelték el a közönséggel együtt.

Köszönjük Marosi Antal haditudósító, műsorvezetőnek és Bodrog Lászlónak, a kisvárdai Kárpátalja Ház szakmai igazgatójának, hogy segítette részvételünket a jótékonysági gálán.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.