A betlehemi láng Kisvárdán

Megérkezett a Szent László Katolikus Intézménybe is a betlehemi láng. A karácsonyi felkészülést az utolsó tanítási napunkon, pénteken a szentmisék és az 5. évfolyam dramatikus, zenés, táncos karácsonyváró ünnepi műsora segítette.

Az általános iskolások szentmiséjére érkezett meg a betlehemi láng Benő Zoltán, az 1998. számú Szenczi Molnár Albert Cserkészcsapat parancsnoka szolgálata révén. A cserkészek közvetítésével sokezer kilométert tett meg a betlehemi láng, hogy a mi adventi koszorúnk gyertyái is osztozhassanak fényében.

A Szentföldről, a Születés templomából érkezett lángot szombaton este adtuk tovább az ajaki római katolikus egyházközség zarándokainak. A zord, szeles idő sem riasztotta vissza a 2,5 órás gyalogos zarándoklattól az ajakiakat. Imádságos lélekkel kántálták kicsik és nagyok egyaránt a hagyományos ajaki népénekeket.

Kisvárda Város nevében Dr. Barabás Jánosné jegyző asszony, a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda képviseletében pedig Kaszásné Tóth Judit intézményvezető és több pedagógusunk fogadta a zarándokokat!

Az ajaki hívek nevében Galsi János atya vette át a betlehemi lángot. Közös kántálással idéztük fel az ünnep örömét, majd finom pogácsa és forró tea mellett beszélgettünk.

Város, egyházközség és iskola összefogását mutatja, hogy Dr. Ragány Adrienn, Ajak polgármestere és Rozinka Mihály igazgató úr, a Tamási Áron Katolikus Általános Iskola vezetője is csatlakozott Galsi atya immár hagyományőrző kezdeményezéséhez.

Köszönjük Kisvárda Város Polgármesteri Hivatalának a zarándokok fogadásában nyújtott segítséget.

A továbbiakban is léleképítő készülődést kívánunk az ünnepre!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.